minbaad.dk
tirsdag 19. juni
Anne-Dorthe Garmund har haft Picnic i snart to år i Lundeborg. Hun forstår at ramme sejlernes behov for øl, gin, morgenmad, sandwich og gourmetkaffe. Foto: Troels Lykke

Anne-Dorthe Garmund har haft Picnic i snart to år i Lundeborg. Hun forstår at ramme sejlernes behov for øl, gin, morgenmad, sandwich og gourmetkaffe. Foto: Troels Lykke

Café Picnic i Lundeborg - et hit for sejlerne

Vi havde tre timers cool pitstop i Lundeborg forleden. Det var noget af en positiv overraskelse. Vi fik morgenmad, købte speciealøl fra Møn og fik lækker sandwich med på tur.

Redaktøren | 23-08-2017 11:00 | Af  Troels Lykke

Ægte cafémiljø. Det er hvad jeg er vild med, især når der er god stemning, god betjening og gode produkter.

Tænk at skulle møde det i udkantsdanmark, hvor Lundeborg ligger.

Og hvad laver sejlere på sommertur. De hygger sig ret meget i havnene. Især i denne sommer med det triste efterårsvejr, hvor regn og blæst har domineret i store perioder.

Solen skinnede nu i flere minutter den dag, da min datter Dagmar og jeg sejlede til Lundeborg med vores Drabant 24. Det var let at finde plads i havnen. Vi ankom tidligt og ønskede morgenmad.

Det klarede Café Picnic flot med gourmetkaffe og lækkert smurt morgenbrød. Det var en anelse køligt om morgen, så vi kunne sidde inde og jeg kunne arbejde (på min ferie...) og få ladet min mobil og computer op.

Jeg nåede at købe gourmetøl fra Møn, tre forskellige slags. Delte dem senere den dag i Nyborg med venner. Kunne også have købt gin fra Moesgaard.

Italiensk is, friskpresset juice, vin og tapas fås også. Hvad mere kan man forlange i livet.

Internettet hakkede en anelse på havnens internet. Men det gik. 

Anne-Dorthe Garmund, der driver Café Picnic, gør det godt. Tag ind og besøg hende og støt steder som dem, ellers forsvinder de igen.

Hun arbejder op mod 80 til 100 timer om ugen, og jeg turde ikke spørge hende hvad hendes timeløn var, men jeg håber da den er høj, så caféen fortsætter.

Jeg skal helt sikkert i butikken igen. I alt for mange havne er der mange dødsyge steder, som kun byder på en grill. Det er ikke noget man skriver hjem om.

Troels

Lækker gin fra Moesgaard kan man købe, og på Café Picnic kan man få lokale cocktails eller bare en is. Lakrids, som det ses til højre fås også. Alt sammen noget, der koster lidt mere, men er langt bedre end gennemsnittet. Fotos: Troels Lykke

Café-ejer Anne-Dorthe Garmund kommer oprindeligt fra København, men prøver lykken i Lundeborg. - Det har været lidt hårdt i år, der har været færre sejlere og campister på havnen på grund af vejret, siger hun til minbaad.dk.

Lækker kaffe er værd at tage med, når man ankommer i en lille primitiv sejlbåd, hvor der ikke er kaffemaskine om bord.

Anne-Dorthe Garmund taler med kunderne og vil du vide noget om havnen så spørger du bare hende. 

Sejlerne er glade for Café Picnic, der går op i gode produkter. Også sejlere fra Oure Højskole roser cafeens sandwich. 

Masser af plads til vores Drabant 24, før turen gik til Nyborg og videre hjem til Kerteminde.

Bookmark and ShareFelter med * skal udfyldes


FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET