minbaad.dk
onsdag 12. december

Kan du se Finnjolle-sejlerne i medal race? Nej vel. Foto: Troels Lykke

VMs baneledere ignorerer totalt flere tusinde tilskuere i Aarhus

De første medal race er sejlet i Aarhus, hvor Finn- og 470-joller var i aktion, mens en fyldt tribune sad og manglede sejlere, der lå 1500 meter ude, selvom vinden var rigtig til kystnær sejlads.

Redaktøren | 09-08-2018 16:23 | Af  Troels Lykke

Koncert uden musikere. Fodbold uden fodboldspillere. Sejlads uden sejlere.

Banelederne har al for stor magt ved VM.

De forstår ikke at gøre sejlsport populært. Gang på gang er der en nørd, der bruger livrem og seler, når beslutningen om hvor banen skal ligge.

Sådan er det ved det storslåede VM i Aarhus. Lige her hvor flere tusinde tilskuere hver dag går forbi, men de ser ingen sejlads. Det kan nemlig ikke fysisk lade sig gøre. Tribunen er hver dag fuld, men banerne er mellem 1500 til 3000 meter fra land.

Det er skandaløst ringe, jeg grimmes over at være sejler i en sport, hvor banelederne er ligeglad med tilskuerne.

I dag var der så medal race, en lille bane med 10 både. Yes. I dag måtte banelederne fra World Sailing, da tage sig sammen.

I dag kommer de tættere på, nu da vinden kom langs den lange havnepromenade på Aarhus Ø. Faktisk var den skråt på, udefra. 

Det vil sige, at der ikke var argumenter for at at flytte banen en sømil fra land, så kun banelederne selv kunne se sejlerne. Men nej, banen lå så langt ude at bådene næsten var bittesmå prikker i horisonten.

Der mangler en stærk mand i World Sailing, der banker banelederne på plads. Den må den danske præsident Kim Andersen tage på sig.

I Aarhus har den gode sejladschef Per Hjerrild fremlagt sit ønske om at banerne er tættere på land. Men han taler for døve ører, tilsyneladende.

Tilskuerne får heldigvis hjælp af en storskærm og dygtige kommentatorer, men det er ikke det samme, som at se sejlads i virkeligheden.

Per Hjerrild forsvarer banelederne, da vi taler med ham i dag, men han er også ærgerlig.

- Jeg ville også gerne have haft bådene tættere på land, da der blev sejlet medal race, men banelederne var bekymret for om vindretningen ville holde, men set i bakspejlet kunne banen godt have været tættere på. Der er en stab på fire baneledere på båden, herunder danske Thomas Jørgensen, men det er den faglige baneleder Tom Duggan, der tager den endelige beslutning, forklarer Hjerrild, vi møder i Sejlsportscenteret.

Hensynet til de 59 tv-stationer vejer tungt, forklarer Hjerrild.

- Det kan let tage 30 minutter at flytte en bane og det ville man kunne risikere, hvis banen lå for tæt på. Der er nogle tv-slots som vi skal kunne overholde, lyder det fra sejladschefen.

Men konklusionen er at VM i Aarhus stadig ikke har leveret sejlads tæt på land, det er virkelig en skam, og slet ikke ok. 

World Sailing, det er en ommer.

Troels

Først da medal race var slut i Finnjollen kunne man se den nye verdensmester tæt på, da han sejlede i havn. Dumpet, World Sailing. Foto: Troels Lykke

Pinligt. Masser af tilskuere men ingen kapsejlads at se på vandet. Foto: World Sailing

Bookmark and ShareFelter med * skal udfyldes


FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET