minbaad.dk
onsdag 21. november
Her stod vi så på grund dagen efter i Avernakø Lystbådehavn. En tysk sejler steg om bord og derefter krængede Drabant 24eren. Foto: Troels Lykke

Her stod vi så på grund dagen efter i Avernakø Lystbådehavn. En tysk sejler steg om bord og derefter krængede Drabant 24eren. Foto: Troels Lykke

Rørende hjælpsomhed på Avernakø - vi stod på grund i havnen

Da jeg vågnede med kæresten i min Drabant 24 på Avernakø sidst i august, kunne den 2,2 tons båd ikke flytte sig, men så kom tyskere ilende af sig selv. Jeg nyder sammenholdet.

Redaktøren | 29-08-2018 16:04 | Af  Troels Lykke

Vi behøvede ikke at sige noget til de øvrige gæstesejlere, da vi skulle forlade den hyggelige lille havn på Avernakø, en times sejlads fra Faaborg.

Jeg startede min lille Yamaha 4 takts påhængsmotor, slap fortøjningerne og skulle til at sejle, og der skete ikke intet. Og straks kom der hjælp fra alle sider.

Den grå Drabant 24 lå helt stille. Efter nærmere eftersyn kunne vi godt se, at stævnen stejlede. Båden stod godt på grund.

Jeg satte min kæreste, Karin, ud i siden for at få båden til at krænge, og det var (heldigvis) ikke nok.

Hun vejede for lidt. Men så steg en tysk Folkebåds-sejler om bord, og så var vi tre, der fik båden til at krænge, så båden drev fri stille og roligt.

Jeg satte ham af kort tid efter og takkede. Men takkede også de fire andre tyske sejlere, der hjalp til.

En tysker i pæn pullover afbrød endda sin frokost i den lille 22 fods sejlbåd, så konen måtte sidde alene i de fem minutter, aktionen tog.

Sejler ramte bro i Marstal - trods hjælp

Men det er ikke kun på Avernakø, og det er ikke kun tyskerne, der hjælper.

Da vi tidligere på sommeren var i Marstal, var der 8-10 voksne mænd, der tog imod en lidt urutineret besætning, der kom i kraftig pålandsvind. 

Broen blev godt nok ramt, og man kunne høre, at træet splintrede, men sejlerne forsøgte at forhindre kollisionen, og der var masser af råd og snak.

Selv er vi også flinke til at hjælpe sejlere, der anløber havnen og kan tage imod forfortøjningen. Det viser bare, at der er en god ånd derude i havnene. 

Også da vi var i Ballen på Samsø var folk søde til at hjælpe, når man lå udenpå hinanden i otte rækker.

Jeg elsker den ånd. Det sammenhold er lige mig. Det bryder også isen, når man hjælper hinanden og efterfølgende kan spørge til råds.

Og jeg er en, der har svært ved ikke at tale med andre og få råd af de erfarne tursejlere, så det passer mig godt.

Måtte låne grill

I Ærøskøbing lod vildt fremmede motorbåds-sejlere min datter, hende veninde og jeg bruge deres grill, da vi er begyndere til at grille i havnene.

Siden har vi købt en Cobb-grill, det virker. Men det er da herligt at støtte hinanden og få gode råd.

Troels

PS: Tursejler-sæsonen er ikke slut endnu, vi håber på endnu flere ture i år. Drejø mangler fx, når der skal sejles fra hjemhavnen Ballen Havn ved Svendborg.

Dansk tursejler ramte broen, selvom en del sejlere hjalp til. Foto: Troels Lykke

Der er stor hjælpsomhed i de danske havne. Foto: Troels Lykke

I søndags på Skarø hjalp vi en tysk sejler i den hvide tunge stålbåd fra 1948, der ses til højre i billedet. Der var et ægtepar med en baby om bord, der havde svært ved at komme ud af havnen. Foto: Troels Lykke

Min datter Dagmar, tv., og Nicoline fik heldigvis grillmad fordi fynske motorbåds-sejlere lånte deres grill ud til os. Foto: Troels Lykke

Bookmark and ShareFelter med * skal udfyldes


FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET