Gå til hoved-indhold

Dufour 360 og 390 får Danmarkspremiere på Boat Show

2019-nyheden Dufour 390 Grand Large, der er en del af den næste generation fra Dufour-værftet, får sin debut i Danmark i midten af februar. Også Dufour 360 kan ses på ShipShapes stand.

Matcher 31-sejler Dylov vil sejle solo-kapsejlads: Her er de store felter

Københavneren Anders Dylov, der sejler i båden Chroma.dk, har brugt vinteren på at gøre sig klar til sin første solo-kapsejlads One Star Challenge fra Køge, hvor Møn bliver rundet. - Det er efterhånden kun muligt at finde de store løb, hvis man sejler solo-kapsejlads, siger han til minbaad.dk.

Sportspsykolog i Team Danmark advarer mod tidlig specialisering for unge talenter

Unge talenter kan miste gejsten og få skader, fordi de laver for meget af det samme i en tidlig alder. Og der er et tab ved tidlig specialisering, fordi børn ikke lærer af de forskellige kulturer, f.eks. i svømning, håndbold og fodbold, siger Kristoffer Henriksen, sportspsykolog.

 

Sportschef Thomas Jacobsen gik forgæves efter tre podiepladser i Miami

Søndag sluttede årets første World Cup-stævne for OL-klasserne med to danske fjerdepladser og en stribe sekundære placeringer. - Resultaterne tyder på, at vi lige nu halter lidt efter. Vi har noget at indhente, fastslår Thomas Jacobsen, der dog også ser lyspunkter.

Struer Sejlklub håber på 30 startende til 100 mil i Fjorden - tilmelding åben

Sejlere nær Limfjorden kan nu tilmelde sig områdets single- og doublehand-sejlads. Shorecrew er et krav for deltagelse i sejladsen, der sidste år blev sejlet på lidt over 15 timer af en double-besætning.

Fare for tsunami ved OL i 2020 - tilskuerantal skåret med 1/3

Den seismiske aktivitet i Japan er høj - noget, der må tages højde for under OL i 2020. Her skal færre tilskuere langs vandkanten forenkle en eventuel evakuering. I 2011 dræbte en større tsunami 18.000 mennesker på den nordøstlige kyst.

Horsens-sejlere bedst i Miami i Laser Radial og 49erFX

Stærk afslutning med suveræn sejr i Medal Race ved World Cup Miami til Anne-Marie Rindom i Laser Radial. Foruden Rindom sluttede også Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby i 49erFX på en samlet 4. plads, foran de tidligere europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der tog 22. plads.

Spindrift 2 opgiver rekordforsøg jorden rundt - udgår i Det Indiske Ocean

Den 40 meter lange trimaran, der forsøgte at sejle jorden rundt på under 40 dage, fik strukturel skade på styrbord ror. Nu har det franske hold 750 sømil til det vestlige Australien. Det er tredje gang, at Spindrift opgiver sit rekordforsøg jorden rundt i Jules Verne Trophy.

 

Kvindernes WOW-koncept spreder sig til lokale sejlklubber

WOW – Women on Water breder sine aktiviteter. Fornylig er landets klubber hoppet med på bølgen med særlige WOW-hold for kvindelige sejlere.

 

Danskerne kæmper for at finde rytmen ved årets første World Cup-stævne

Ingen danskere ligger i øjeblikket i medaljerækkerne i Miami. Bedste dansker er Anne-Marie Rindom på en fjerdeplads, mens Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby ligger 12'er i 49erFX.