Gå til hoved-indhold

Guldpokal 2. sejlads for Folkebådene: Brødrene Palm forklarer - tordensky aflyste 3. sejlads

Jacob og Flemming Palm fra Kerteminde Sejlklub forklarer her om 2. sejlads i guldpokalen i Aarhus, hvor en tysker var i front efter torsdagens sejlads. Race commitee valgte at sende os ind efter én sejlads pga en tordensky på vej mod os, fortæller Jacob Palm.

Claus Høj Jensen fører VM i H-båd i Medemblick - finne nu ét point efter

Fredag afgøres det om Claus Høj Jensen vinder sit 7. VM i H-båd. Finnen Jan Forsbom fik torsdag aften medhold i protest efter han sejlede med i sejlads, hvor han blev disket for sort disk flag i starten. Nu er han kun et point efter Høj Jensen. Opdateret kl. 7.50.

Guldpokal i Folkebåd: Kæstel lagde hårdt ud med førsteplads - var heldig før målstregen

Hellerup-sejleren Søren Kæstel med gasterne Erik Andersen og Alex Lindegaard kom godt fra start blandt 54 Folkebåde, der sejler frem til lørdag i Aarhus. Lige før målstregen faldt vinden og drejede 40 grader og så vandt Kæstel første sejlads.

Egå Sejlklub klar til Egå Tun Star efter succes i 2018

Egå Sejlklub holder 31. august til 1. september doublehandsejladsen Egå Tun Star. Sejladsen består af to etaper på hver cirka 18 sømil, hvor besætningen sejler rundt om Tunø og spiser med alle deltagere lørdag aften på Tunø. Sidste år var der 21 både med.

Tre danskere i top 10 ved svensk mesterskab i Finnjolle

Seks danske Finnjolle-sejlere var weekenden i Marstrand. Her stillede 28 sejlere til start ved de svenske mesterskaber. Selvom danskerne viste gode takter, måtte de se sig slå af svenskerne i de svære vejrforhold. Bedste dansker var Casper Elkjær.

Trods Rindoms mega-succes: Jeg skal stadig blive bedre

Fire ud af fem. Det er status for Anne-Marie Rindom i 2019. Ud af fem stævner er det lykkedes hende at vinde fire af dem. Senest vandt den 28-årige sejler VM i Laser Radial i Japan. TV Syd har et godt interview med den idrætsstuderende aarhusianer.

 

Stadig få ledige pladser til DH-DM i Juelsminde

Det første DH-DM siden 1990'erne sejles i Juelsminde fra 30. august. Tilmeldingen er fortsat åben for de få resterende pladser ved stævnet, fortæller Dansk Sejlunion, der bakker op om det store fælles-DH-DM med 50 både lige nu.

 

Kæmpe VM i 29'er kommer til Aarhus i 2021

I 2021 bliver Smilets By vært ved 29'er-klassens verdensmesterskab, ligesom det var tilfældet i 2013. Det er en stor cadeau til Aarhus som sejlsportsby, lyder det fra Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen, der sammen med foreningsmedlemsklubber får roret ved mesterskabet.

Dansk Sejlunion vil med nyt forslag forhindre ny Iker-sag med ulovlig båd

Dansk Sejlunion foreslår ændringer af World Sailings regler, for at undgå ny "Iker Martinez-sagen" fra VM i Aarhus 2018, hvor der blev snydt med sværdkisten. Forbundet ønsker at en undersøger ikke kan handle alene, men suppleres med to rådgivere.

Nordisk juniormesterskaber - et vindende koncept - danske unge fik metal

Tønsberg lagde land og vand til årets afvikling af de Nordiske Juniormesterskaber for Optimistjoller, Laser 4.7, Laser Radial og Europa joller. Opti-far Kenneth Bøggild fra Vallensbæk fortæller fra Norge, hvor der var dansk guld i E-jolle og sølv i Opti.