Gå til hoved-indhold

Horsens-sejlere bedst i Miami i Laser Radial og 49erFX

Stærk afslutning med suveræn sejr i Medal Race ved World Cup Miami til Anne-Marie Rindom i Laser Radial. Foruden Rindom sluttede også Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby i 49erFX på en samlet 4. plads, foran de tidligere europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der tog 22. plads.

Spindrift 2 opgiver rekordforsøg jorden rundt - udgår i Det Indiske Ocean

Den 40 meter lange trimaran, der forsøgte at sejle jorden rundt på under 40 dage, fik strukturel skade på styrbord ror. Nu har det franske hold 750 sømil til det vestlige Australien. Det er tredje gang, at Spindrift opgiver sit rekordforsøg jorden rundt i Jules Verne Trophy.

 

Kvindernes WOW-koncept spreder sig til lokale sejlklubber

WOW – Women on Water breder sine aktiviteter. Fornylig er landets klubber hoppet med på bølgen med særlige WOW-hold for kvindelige sejlere.

 

Danskerne kæmper for at finde rytmen ved årets første World Cup-stævne

Ingen danskere ligger i øjeblikket i medaljerækkerne i Miami. Bedste dansker er Anne-Marie Rindom på en fjerdeplads, mens Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby ligger 12'er i 49erFX.

Spindrift 2 har rundet Kap Det Gode Håb - fortsat foran IDEC Sport

Selvom det franske team måtte sejle 700 ekstra sømil for at undgå et højtryk under jordomsejling, lykkedes holdet at runde Kap Det Gode Håb omkring syv timer hurtigere end de nuværende rekordholdere fra IDEC Sport. Fra onsdag lurer isbjerge i horisonten.

Faderfiguren i fransk solosejlads snupper sejren i Golden Globe Race

Tirsdag formiddag krydsede Jean-Luc van den Heede som den første mållinjen i den udfordrende jorden rundt-sejlads. Knap syv måneder nåede sejleren at tilbringe på vandet. Mark Slats, toer i sejladsen, har fået tidsstraf.

 

Sportschef Thomas Jacobsen forventer podiepladser i Miami

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen vil se resultater fra de danske topsejlere, der er til start ved World Cup'en i Miami. Sejlerlandsholdet er repræsenteret med alle de bedste både i 49er, 49erFX og Laser Radial.

Svensker slår et slag for Midsummer Solo Challenge i Marstrand til juni

Sidste år deltog 60 solosejlere på Sveriges vestkyst, lige nord for Göteborg. I år regner J/111-sejler Peter Gustafsson med, at der er udsolgt med 100 sejlere i februar. Nyd her filmen fra 2018 fra Midsummer Solo Challenge, der er på 123 sømil i Kattegat.

73-årig franskmand har under 100 sømil tilbage i Golden Globe Race

Mens Biscayen viser tænder, nærmer Jean Luc Van Den Heede sig for alvor mållinjen nær Frankrig. ETA er i øjeblikket udregnet til kl. 10.00 dansk tid tirsdag. Undgår sejlerne uheld, bliver Mark Slats toer.

Sailing Aarhus og Aarhus Kommune fik lokal event-pris for VM i Sejlsport

DM-Festen i Aarhus er en fejring af alle byens sportsmestre - lige fra de helt unge talenter til de etablerede stjerner. Laser Radial-sejler Anne Munch, der lige nu sejler i Miami, modtog Aarhus Stiftstidenes talentfad og dermed titlen som årets talent.