Gå til hoved-indhold

Nervepirrende udtagelse - kun to stævner afgør sejlernes OL-deltagelse

Antallet af udtagelsesstævner skæres ned fra tre til to, når der fra slutningen af 2019 skal sættes navne på de danske sejlere ved OL i Tokyo 2020.

DM for både med DH-mål vender tilbage - stævne i august i Juelsminde

For første gang siden 90'erne skal der igen kåres en dansk mester for både med DH-mål. Dansk Sejlunion og tre østjyske sejlklubber går sammen om et officielt DM på tværs af bådtyper. Tue S. Andersen fra Snaptun Sejlklub er initiativtager.

 

H-båden på Boat Show: - Vi vil vise den smukke båd med de smukke linjer

Den 27 fod lange båd lokker fortsat nye sejlere til. På messen i Fredericia vises et flot eksemplar, som skal vække kapsejladsdrømme hos besøgende, der ikke har råd til en X-Yacht.

Jollesejlere indleder sæsonen i februar til Ice Camp og Cup

De unge sejlere trodser regn og kulde, når de skyder sæsonen i gang i Aarhus. For første gang afholdes træning og stævne i Det Internationale Sejlsportscenter.

Dufour 360 og 390 får Danmarkspremiere på Boat Show

2019-nyheden Dufour 390 Grand Large, der er en del af den næste generation fra Dufour-værftet, får sin debut i Danmark i midten af februar. Også Dufour 360 kan ses på ShipShapes stand.

Matcher 31-sejler Dylov vil sejle solo-kapsejlads: Her er de store felter

Københavneren Anders Dylov, der sejler i båden Chroma.dk, har brugt vinteren på at gøre sig klar til sin første solo-kapsejlads One Star Challenge fra Køge, hvor Møn bliver rundet. - Det er efterhånden kun muligt at finde de store løb, hvis man sejler solo-kapsejlads, siger han til minbaad.dk.

Sportspsykolog i Team Danmark advarer mod tidlig specialisering for unge talenter

Unge talenter kan miste gejsten og få skader, fordi de laver for meget af det samme i en tidlig alder. Og der er et tab ved tidlig specialisering, fordi børn ikke lærer af de forskellige kulturer, f.eks. i svømning, håndbold og fodbold, siger Kristoffer Henriksen, sportspsykolog.

 

Sportschef Thomas Jacobsen gik forgæves efter tre podiepladser i Miami

Søndag sluttede årets første World Cup-stævne for OL-klasserne med to danske fjerdepladser og en stribe sekundære placeringer. - Resultaterne tyder på, at vi lige nu halter lidt efter. Vi har noget at indhente, fastslår Thomas Jacobsen, der dog også ser lyspunkter.

Struer Sejlklub håber på 30 startende til 100 mil i Fjorden - tilmelding åben

Sejlere nær Limfjorden kan nu tilmelde sig områdets single- og doublehand-sejlads. Shorecrew er et krav for deltagelse i sejladsen, der sidste år blev sejlet på lidt over 15 timer af en double-besætning.

Fare for tsunami ved OL i 2020 - tilskuerantal skåret med 1/3

Den seismiske aktivitet i Japan er høj - noget, der må tages højde for under OL i 2020. Her skal færre tilskuere langs vandkanten forenkle en eventuel evakuering. I 2011 dræbte en større tsunami 18.000 mennesker på den nordøstlige kyst.