Mestrene Christian Guldberg Rost og Line Raaschou-Nielsen blev selvfølgelig smidt i vandet.

Nye DM-vindere i Opti

Danmarksmester i landets største bådklasse blev Christian Guldberg Rost fra Egå Sejlklub og hos pigerne Line Raaschou-Nielsen fra Roskilde Sejlklub. Sejladsen foregik i Århus.

Af Troels Lykke |

Sailing Århus stod for den overordnede stævneledelse for Torm JDM/UDM og Festugestævnet, mens det var de 5 klubber i Århus Bugten, der i praksis fik gennemført et stævne med 500 sejlere, heraf 209 Optimistsejlere.

De øvrige sejlere var fordelt på 9 klasser. I Egå samledes optimisterne med 128 danske og 14 tyske, hollandske og belgiske sejlere for at sejle om det åbne offcielle TORM Danmarks Mesterskab.

”Danmarksmester 2009 hos drengene blev Christian Guldberg Rost, Egå Sejlklub og hos pigerne Line Raaschou-Nielsen, Roskilde Sejlklub. Et stort tillykke til jer begge!” siger Jonas Döpping, stævneleder i Egå Sejlklub.

37 Optimister i sølvfeltet

”I sølvfeltet deltog yderligere 37 sejlere. Der blev vist gode takter og selvom lørdagen blev startet ud med blæsevejr og vanskelige forhold blev der gennemført 5 sejladser. Vi kan nu konstatere, at sølvfeltet er en succes og et godt tilbud til de sejlere der ikke er helt klar til guldfeltet endnu” fortæller Kristine Stubdrup.

Hun er bestyrelsesmedlem i Optimist Sailing Team Denmark og aktiv i Egå Sejlklub.

Lært om ZFP-straf

Efter lørdagen pause på land måtte banelederen konstatere, at der var kommet lidt feriestemning på startlinjen – og så fik vi lært hvad ZFP straffen betød (ZFP er 20% straf i henhold til RRS regel 30.2)

Vinder af Sølvfeltet blev Mathias Kruse Jacobsen, SJS Skanderborg med 13 point, 2. plads tog Christian Torp, Vedbæk Sejlklub, der var a point med Mathias.

Christian Guldberg Rost tog det hele

Efter 7 sejladser kunne vinderne af det åbne officielle Danmarks Mesterskab kåres. Det var samtidig et TORM Grand Prix stævne og OSTD rangliste- og udtagelsesstævne.

Vinder af stævnet og Danmarksmester 2009 blev Christian Guldberg Rost, Egå Sejlklub med 13 point. Sølvmedaljevinder og 2. pladsen blev besat af Frederik Nygaard, Dragør Sejlklub med 16 point. Bronzevinder og 3. pladsen tog Frederik Rask, Kerteminde Sejlklub.

Skrap pige fra Roskilde

Med en samlet 7. plads i stævnet og stævnets 1. pige blev Line Raaschou-Nielsen, Roskilde Sejlklub kåret som Danmarksmester 2009 hos pigerne.

Sølvmedalje hos pigerne gik til Josephine Hedegaard Jørgensen, Roskilde Sejlklub, på en samlet 10. plads. Bronzemedaljen blev vundet af Sophie Petersen, Fredericia Sejlklub, på en samlet 12 plads.

”Det er herligt at 6 medaljer går til 5 forskellige klubber” siger Henrik Brill Jensen, formand for Optimist Sailing Team Denmark og fortsætter ”det viser vist at breddearbejdet i sejlklubber og Optimist Sailing Team Denmark fungerer og giver mange en chance for at være med i toppen”.