Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
X-35 VM ved Monte Argenario, ud for Toscanas kyster i 2008

Århus er værtsby for X-35 VM i 2011

Så sker der atter noget i Århus. X-Yachts er tilfreds med placeringen.

Af Troels Lykke |

Sailing Aarhus har i samarbejde med Sport Aarhus Events igen haft succes med at tiltrække store sejlsportsbegivenheder til Århus.

Denne gang er det den internationale enklassekølbåd ”X-35” der blandt ikke mindre end fire forskellige bud har valgt Århus som værtsby, når klassen skal afvikles Verdensmesterskaberne i 2011.

Rådmanden: Vi har godt vand

”Det er fantastisk at vandet ud for Århus bliver ved med at tiltrække store internationale sejlsportsevents. Det skyldes dels at vi har noget af verdens bedste sejlsportsvand og at vi nu høster frugterne af en målrettet satsning på området,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Århus Kommune Jacob Bundsgaard Johansen.

”X-35’eren er en af de store klasser inden for større klassekølbåde” siger Sailing Aarhus direktør Thomas Capitani, og fortsætter:

 ”eventen passer fint ind i vores strategi med at være værter for internationale sejlsportsklasser, hvad enten der er tale om jolle- eller kølbådsklasser; vi tror et dansk VM værtskab for X-35 vil styrke klassen herhjemme og vi glæder os til at skulle afholde det første danske VM for nogensinde for bådklassen”.

X-Yachts: Århus ligger godt

Torsten Bastiansen, formand for den internationale X-35 klasse, udtaler:

”Århus blev valgt af klassen, da Sailing Aarhus har bevist med bl.a. afviklingen af ISAF Youth Worlds i 2008, at de ved hvad der skal til for at arrangere et stort internationalt stævne med ISAF status”.

Han siger videre:

"Og herudover tillader Århus’ geografiske position nem tilrejse fra deltagerne i Skandinavien, Tyskland og Øst Europa, samt at Sydeuropæerne kan let kan få transporteret deres både ad landevejen til Århus”.

X-35: Dansk sportsbåd

X-35’eren er en dansk produceret sportsbåd, der relativt hurtigt efter lanceringen opnåede klassestatus af det internationale sejlsportsforbund ISAF.

Klassen er internationalt udbredt og er i stadig fremvækst verden over. Båden sejles typisk af 6-8 personer og i modsætning til f.eks. Farr 40 må båden godt styres af andre end ejeren, til gengæld skal han være amatør.

Det ses dog ofte, at ejeren hyrer andre besætningsmedlemmer med professionel baggrund fra OL, Americas Cup og lignende.

Verdensmesterskaberne for X-35 i 2011 vil blive afviklet samtidig med Århus Festuge, der foregår primo september måned, og vil blive afviklet fra Marselisborg Havn med Moesgård Skovene og Marselisborg Slot som scenerisk baggrund.

I 2010 vil VM blive afholdt i den toscanske kystby Scarlino i Italien.

content-loader
content-loader
content-loader