Gå til hoved-indhold
Warrer i århusKapsejlads
Warrer og co. Foto: Per Heegaard

Kirketerp håber på pengeregn

Matchrace-debutanten Martin Kirketerp:En god sponsoraftale vil lune. Holdet sluttede sidst i Danish Open. Svensk sejler måtte på hospital efter et møde med spilerstage.

 

Af flemming vitus |

- Vi har da efter min egen mening klaret os fortrinligt i vores første større matchrace stævne. Vi vidste ikke på forhånd, hvad vi specielt skulle passe på i de her race. Jeg føler imidlertid allerede, at vi har fået en masse flotte skalpe. Og det er da noget, som giver os selvtillid.

- Startfasen er jo specielt afgørende for at kunne klare sig godt, og her har vi rent faktisk gjort det super. Vi har specielt været godt fremme i de lette starter, fortæller Martin Kirketerp, der sammen med 49`er makkeren Jonas Warrer er novicer i Danish Open 2009 i matchrace ud for Marselisborg Lystbådehavn.

 Vi har meget at lære

- Vi har dog stadig meget at lære, men det er også fedt. Vi elsker nemlig udfordringer, og dem er der mange af i det her game. Nu sejler vi samtidig med tre rutinerede drenge i matchrace, og det giver os trods alt en del tryghed i de pressede situationer.

- Jeg skal dog ikke lægge skjul på, at det her er et kæmpe spring for os, understreger Kirketerp, der dog har en endnu større udfordring på andet end det rent sejladsmæssige.

Rent økonomisk håber Warrer Matchrace Team at få sikret sig nogle gode sponsoraftaler, før den nye sæson i 2010 går i gang.

- Jeg ved, at Jonas har haft fat i en masse folk. Indtil videre har vi blot ikke fået nogen penge ud af det, og det er da lidt frustrerende. For netop 2009 burde jo være et gyldent år for os til at få en række sponsorer efter sidste års OL-guld. --

- Jeg vil ikke sige, at vi dropper vores satsning på matchrace, hvis vi ikke snart får nogle sponsorer. Vi kan selvfølgelig ikke deltage i de udenlandske stævner med mindre, der kommer penge i kassen. Men indtil videre er det da gået, eftersom vi kun har sejlet i Danmark, siger Martin Kirketerp.

De kunne i dag glæde sig over at have besejret Mattias Rahm fra Sverige, hvor der var spænding lige til det sidste.

Warrer havde en straf fra startfasen, som han skulle nå at tage inden mållinien. Mange havde regnet med, at Warrer ville have taget straffen på vej mod topmærket.

Men han valgte at vente til absolut sidste sekund lige før målgang, og her lykkedes det at forvise Rahm til andenpladsen.

- Vi kan godt lide at give tilskuerne lidt ekstra spænding, og det fik vi vist også gjort i den her sejlads. Vi overvejede selvfølgelig at tage straffen noget før, men efter en kort rådslagning valgte vi at vente, fortæller Jonas Warrer.

Wibroe hjalp med gast

Selvom deltagerne i Danish Open 2009 er skarpe konkurrenter, så er man også villig til at hjælpe hinanden. Det beviste den danske skipper Peter Wibroe, da svenskeren Mattias Rahm pludselig stod og manglede en gast.

Den svenske skippers gast var kort forinden blevet ramt af en bom i hovedet i duellen mellem Rahm og Phil Robertson.

Et kødsår

Det så alvorligt ud, men heldigvis var der kun tale om et kødsår. Den uheldige gast blev dog kørt på hospitalet for at blive syet.

I stedet for den tilskadekommende gast, så gav Peter Wibroe straks sin gast Kristoffer Olesen lov til at hjælpe Mattias Rahm.

Og det var svenskeren rigtig glad for, eftersom han vandt den efterfølgende duel mod Torvar Mirsky.

Læs mere på hjemmesiderne www.danishopen.kdy.dk; www.tractrac.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader