Gå til hoved-indhold
Svenske Artemis ud for Nice i louis Vuitton trophyKapsejlads
Svenske Artemis ud for Nice. Foto: Christophe Favreau

Røssberg fra Nice: Det er som i Danish Open

Mikkel Røssberg, trimmer på IACC-båden Synergy, forklarer til minbaad.dk om Louis Vuitton Trophy. Se også video-indslag.

Af Troels Lykke |

Otte hold og fire ens IACC-både på 80 fod: To fra Mascalzone Latino, en fra K-Challenge og en fra Alinghi. Såden er det i Louis Vuitton Trophy.

"Det er et holdbart koncept i Nice, det samme som vi brugte i Auckland. Vi skifter både og det er ens for alle, det er i virkeligheden bare et Danish Open, bare i større America's Cup-både. Og de er rimelig ens bådene hernede, fx sejler Mascalzone-bådene mod hinanden," siger Mikkel Røssberg i aftes til minbaad.dk

Men, Mikkel, er de bare ikke fede at sejle i, de både?

"Det har jeg jo gjort i mange, mange timer i Auckland og Valencia (i cuppen, red.). Det er suveræne både til matchrace og der er god respons med dem, når vi trimmer. De duer bare til matchrace," siger trimmeren.

Bådene sejler på en op-ned-bane, der tager under en time at sejle, hvor America's Cup-sejladserne let tog det dobbelte.

Mikkel Røssberg er på russiske Synergy, der søndag havde to sejre i let vind og 14 graders varme i Middelhavet. Vinden kunne godt være lidt kraftigere, mener danskeren.

Røssberg tæt på semifinale

"Vi er tæt på at være i semifinalen på torsdag efter vi blandt andet slog Origin," siger Mikkel Røssberg, hvis skipper hedder Karol Jablonski, der også har en fortid på AC-holdet Desafio Espaniol.

Danskeren Christian Kamp er i øvrigt sikker på en semifinaleplads, han sejler for Ben Ainslies Team Origin.

Asien før jul

Mikkel Røssberg har i øvrigt travlt med sin sejlkarriere, for når Louis Vuitton Trophy er slut, så flyver han til Monsoon Cup i Asien, hvor han skal gaste for svenskeren Magnus Holmberg (tidligere Victory Challenge).

Derefter skal han til Bahrain og sejle matchrace med Jes Gram-Hansen.

Se mere tv fra Nice

content-loader
content-loader
content-loader