Gå til hoved-indhold
Nørregaard og Lang på 49erKapsejlads
Allan Nørregaard, øverst gør comeback i 49eren med den yngre Peter Lang, gør. Foto: Christian M. Borch

Nørregaard og Lang styrer mod gennembrud

49eren med Allan Nørregaard og Peter Lang holdt noget overraskende fast i den samlede andenplads i World Cuppen i England efter deres første dag nogensinde sammen i kraftig blæst.

 

Af christian m. borch, Sejlunionen |

Den nydannede 49er med Allan Nørregaard og Peter Lang er godt i gang med at få et bragende internationalt gennembrud.

Det billede tegner sig så småt efter den første dag ved World Cup-finalen i Weymouth, hvor 49erne blev kastet ud i seriøst blæsevejr. Med resultaterne 24, 3 og 4 i dagens tre sejladser holder de nemlig fortsat fat i den samlede andenplads á point med en fransk båd på 3. pladsen.

Satsede på safe mode

Den 28-årige Nørregaard og han otte år yngre gast har ellers kun sejlet sammen i omkring en måned, og i dag var det så første gang nogensinde, at de skulle på vandet sammen i højere vindstyrker.

”Vi klarer os igennem uden at lave de store fejl. Dem lod vi andre om at lave i dag, mens vi sejlede safe rundt på banen,” smilede Nørregaard efterfølgende. ”Det var en taktik, der gav pote i dag.”

Han havde på forhånd ikke regnet med, at det ville gå så godt i den hårde vind.

”Det er helt klart gået over forventning i dag. Vi starter lidt usikkert ud i første sejlads, hvor vi lige skal finde os selv. Men vi finder hurtigt ud af det, og derefter laver vi to gode resultater,” fortæller han.

Målet stadig VM

Med samarbejdets korte levetid in mente, var der på forhånd ikke sat nogen resultat-forventninger op til makkerparret ved denne uges World Cup-finale. Det er så småt ved at ændre sig.

”Nu kan vi næsten ikke lade være med at lave det til et resultatstævne, når vi nu er i gang. Vi gør, hvad vi kan for at lave et godt resultat,” indrømmer Allan Nørregaard, men understreger samtidig, hvornår duoens første rigtige mål ligger:

”Det er trods alt stadig mest træning for os frem mod VM på Bahamas til januar.”

For de øvrige danske 49ere blev dagen knap så succesfuld. Værst gik det ud over duoen Peter Krüger og Nicolai Thorsell. I en af sejladserne fører de feltet an meget overbevisende, men tre kæntringer i træk ved topmærket sender dem fra top til sidstepladsen.

Udsættelser og aflysninger

Det stod ellers allerede klart fra morgenstunden, at de godt 700 sejlere fra 42 forskellige nationer skulle væbne sig med tålmodighed i dag. Med vindstød op til 38 knob over det kommende OL-farvand var det tydeligt, at der ville blive mange udsættelser.

Klokken 15 lokal tid kom så aflysningen fra arrangørerne, der sendte Laser, Laser Radial, Matchrace, Finnjolle, 470 herrerne og damerne hjem for resten af dagen. Sidst på eftermiddagen valgte man så at sende windsurferne og 49erne ud.

Opdaterede resultatlister: www.sailracer.co.uk/events/18401/results.htm

De danske præstationer i weymouth kan hver dag følges på: www.sejlsport.dk/direkte

content-loader
content-loader
content-loader