Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alberte Holm Lindberg er i finalen. Arkivfoto Troels Lykke

Laser Radial og 49er med i finalen

De danske sejlere har sikret sig tre pladser i lørdagens finaler ved den stort anlagte World Cup-finale i engelske Weymouth.

 

Af christian m. borch, Sejlunionen |

Der bliver dansk deltagelse i lørdagens finaler i både Laser Radial og 49er-klassen. Det stod klart, da resultatlisterne blev slået op efter dagens sejladser ud for den sydengelske by Weymouth.

I Laser Radial sikrede både Alberte Holm Lindberg og Maiken Schütt sig videre engagement, men for Maiken Schütt var det betinget af et top-resultat i den sidste sejlads.

Også 49eren med Allan Nørregaard og Peter Lang klarede sig lige netop videre til lørdagens Medal Race på trods af en lidet brugbar 26. plads i sidste sejlads.

Fra dårlig start til sejr

Maiken Schütt havde ryggen mod muren før den sidste Laser Radial-sejlads. På resultatlisten lå hun som nr. 10, men á point med nr. 11, så kravet var at score så god en placering som mulig.

Og et top-resultat blev det. Endda som vinder, hvilket Maiken Schütt selv var en kende forundret over:

"Jeg er overrasket over, at det gik så godt, for jeg fik en elendig start og måtte gå bagom hele feltet. Når man befinder sig i en så dårlig situation, så må man bare sejle sin egen sejlads, og pludselig var der hul til mig."

På mange måder er den sidste sejlads meget kendetegnende for Maiken Schütts præstationer i flere stævner i løbet af året.

"Jeg er ved at være lidt træt af, at jeg ofte har nogle dårlige resultater i starten af et stævne, for derefter at slutte af med placeringer helt fremme. Den dårlige start ødelægger lidt det samlede resultat," siger hun.

Laser Radial-sejlernes finale sejles med planlagt start kl. 14.00 lokal tid (kl. 15.00 dansk tid), og finalen kan følges direkte på den net-baserede stævneradio, Sail for Gold Radio, som kan findes på http://sailracer.biz/mediaplayer/radio.htm

49eren venter med at pakke

Også 49eren med Allan Nørregaard og Peter Lang fik ryggen mod muren efterhånden som dagens resultater tikkede ind.

De to første sejladser indbragte placeringerne 14 og 16. Dermed var der lagt op til en spændende sidste sejlads, hvor danskerne helst skulle ende i bedste tredjedel af feltet for at vide sig helt sikre.

Sikre blev de på ingen måde, da de med en 26. plads pludselig fik meget langt fra banen og ind til land.  

"Vi vidste godt, at vi var lige på grænsen. Så vi var spændte på vejen ind," lyder indrømmelsen fra Allan Nørregaard, inden han nøgternt konkluderer:

"Siden vi nu er i finalen, så må vi hellere vente til i morgen med at pakke båden helt sammen."

Danskerne går videre som 9. bedste båd, men der er bare 3,7 point fra at ryge ud. 49er-klassen føres af Nathan Outterridge og Iain Jensen fra Australien, der har været i en klasse for sig ved dette stævne.

De har været blandt de tre bedste både i 9 af de i alt 13 sejladser, der indtil videre er blevet gennemført. Med en føring på 34 point er de allerede nu sikre på at stævnet, så længe de bare stiller til start i morgen.

49ernes finale er planlagt til at starte kl. 13.00 lokal tid (kl. 14.00 dansk tid). Finalen bliver kommenteret direkte på den net-baserede stævneradio, Sail for Gold Radio: http://sailracer.biz/mediaplayer/radio.htm

Link Øvrige danske resultater kan findes her: http://www.sailracer.co.uk/events/18401/results.htm'

Man vil hele lørdagen også kunne følge de danske sejlere i finalerne: www.sejlsport.dk/direkte

content-loader
content-loader
content-loader