Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto med Elliot 6M, der bruges til matchrace for kvinder til OL.

Tre sejre til matchrace-skipper Abrahamsen

Nyt fra OL-sejlads i England. Alberte Holm Lindberg og Maiken Schütt til finalepladser i Laser Radial. 49erne Simon Karstoft og Jonathan Bay tog deres første sejr, mens Nørregaard og Lang faldt tilbage til 8. pladsen. Match race-pigerne tog tre sejre på stribe.

 

Af Christian m. borch, Sejlunionen |

I dagens to sejladser for Laser Radial-sejlerne i Weymouth gik det både lidt op og ned for de bedste danske piger.

Alberte Holm Lindberg faldt en enkelt placering bagud til 7. pladsen, mens Maiken Schütt avancerede til den samlede 10. plads med delplaceringerne 12 og 6.

Dagens danske blev højdespringer, Maiken Schütt, var godt tilfreds med, at tingene flaskede sig for hende.

”Mine starter har ikke spillet i det her stævne indtil videre, men i dag kommer jeg godt af sted to gange. Samtidig har der været lidt mindre vind, så det har været mere afgørende at komme de rigtige steder hen end bare at hænge,” forklarede hun.

Alberte Holm Lindberg var ikke helt tilfreds med sin egen indsats i dag.

”Det gik ikke rigtig godt. Det var meget med at få de lokale tryk i dag, og jeg var bare ikke ekstrem nok,” lød den enkle forklaring bag placeringerne 11 og 17.

49eren faldt tilbage

Først midt på eftermiddagen blev 49er-feltet sendt på vandet i dag, og den sene start lod til at falde i de to københavnske sejlere, Simon Karstoft og Jonathan Bays, smag. De lagde nemlig ud med at vinde den første af dagens i alt fire sejladser.

”Det har været en fantastisk dag, og bare stort at starte ud med en prik og komme lidt igen,” kom det glad fra gasten Jonathan Bay. Sejren blev fulgt op af placeringerne 4, 8 og 25, hvilket sender dem op til den samlede 20. plads.

En plads blandt de 10 bedste i lørdagens finale er dog pointmæssigt langt væk.

”Resultatmæssigt er det her stævne kørt for os allerede. Så i morgen skal vi ud arbejde videre med vores procesmål, som går på at lave gode starter og træffe de rigtige beslutninger undervejs,” forklarer Bay.

8. plads for Nørregaard og Lang

Stævnets hidtil største danske overraskelse, den nye besætning med Allan Nørregaard og Peter Lang, måtte i dag afgive de blå trøjer, som markerer feltets næstbedste båd.

”Det var en teknisk sværere i dag. Specielt bølgerne gjorde, at vi var lidt pressede,” fortæller Allan Nørregaard om baggrunden for serien 24-15-3-27.

”Jeg synes ikke, at vi nåede vores begrænsning i dag,” forklarer Nørregaard videre. ”Vi laver nogle enkelte, tekniske fejl, og det giver os bare langt op. Men når man kommer til at ligge stille i starten, så er man bare andenvælger resten af sejladsen.”

Målet for makkerparret er nu at holde fast i en plads blandt de ti bedste, så de kan deltage i lørdagens finale.

Tre sejre til Abrahamsen & co

På match race-banen kom de første tre danske sejre i dag, da Trine Abrahamsen, Mille Jensen og Helle Ørum vandt over to engelske og en fransk besætning.

”Det er bare sjovere at sejle, når det går godt. Og så sejlede vi faktisk også rimelig godt,” lød det fra den glade skipper Trine Abrahamsen.

”Vores boat handling bliver bare bedre og bedre. Og så får vi nok lidt hjælp fra vejrguderne, da det ikke blæser så meget. Det giver os lige en lille smule mere overskud,” forklarer hun.

Samlet slutter Abrahamsen og besætning uheldigvis som nr. 6 i gruppen, da de ligger á point med nr. 4, Linda Rahm fra Sverige og nr. 5, Genevieve Tulloch fra England. Men danskerne går ikke videre, da de netop med de to besætninger har dårligere indbyrdes resultater.

Den anden danske besætning med Ida Laurent, Christna Refn og Rie Holm var kun på vandet til en enkelt duel i dag.

Her mødte de veteranen Paula Lewin fra Bermuda i en meget tæt duel, som Lewin lige netop kunne trække sig sejrrigt ud af.

Dermed slutter pigerne som 8. bedste besætning i den indledende gruppe B, og går ikke videre i stævnet.

Opdaterede resultatlister: www.sailracer.co.uk/events/18401/results.htm

De danske præstationer i weymouth kan hver dag følges på: www.sejlsport.dk/direkte

content-loader
content-loader
content-loader