Gå til hoved-indhold
Europajoller i SønderborgKapsejlads
Europajoller til DM i Sønderborg.

Erfarne sejlere vandt DM for europajoller

Anna Livbjerg og Jesper Nielsen gjorde stærkt comeback til DM for europajoller. De tog begge guldet efter at have været ude af jollen i flere år. Næsten 60 joller deltog.

 

Af Troels Lykke |

DM blev i denne weekend afholdt i Sønderborg og det blev seniorsejlerne som løb af med sejren.

Erfaring viste sig at være nøglen under DM for europajoller. Vindskiftende var svære og det betød meget ustabile resultater – alle havde gode og dårlige sejladser.

Lånte jolle og vandt

Mest stabil og suveræn var Jesper Nielsen, som havde lånt en jolle af en gammel sejlerkammerat Jakob Friss.

I måneden forud for DM har Jesper trænet seriøst for at komme op i et højt nok niveau til at kunne være med de bedste.

”Jeg hoppede tilbage i europajollen, fordi jeg havde brug for et seriøst projekt at gå op i efter at 470er jollen er ude af billedet på grund af manglende fast partner. Det altid sjovest at være med hvor det sker, og da jeg mærkede guldet var en mulighed satte jeg alt ind efter det. Jeg ved ikke hvad der skal ske i fremtiden, måske køber jeg en Contender… ”, siger en glad og stolt Jesper Nielsen.

Felt med stort talentpotentiale

Næsten 60 europajolle sejlere var startende til dette års DM i Sønderborg, det er en god fremgang i forhold til sidste år.

Flere nye sejlere er gået over i klassen efter at have sejlet zoom og optimist, klubberne har et vigtigt arbejde foran sig for at fastholde dem i klassen, fordi klassen er den ideelle for talentudvikling.

Talentjager kom forbi

Kommende stjerner udfordres og udvikles i europajollen, stort set alle medaljer som er hævet hjem i dansk sejlsport denne sæson er alle præsteret af tidligere europajolle sejlere, erklærede talentkoordinater for Dansk Sejlunion Jan Christiansen på europaklassens generalforsamling fredag.

Jan Christiansen var på vandet fredag og fulgte de første sejladser i Sønderborg og gav tydeligt udtryk for, at han så mange talenter i feltet, fortæller Anette Viborg til pressen.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader