Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Zoom 8-klassens vindere ved Harboe Cup

Vinder af Sjællandsmesterskaberne under Harboe Cup blev August Bomholt, foran Anna Thelin Beck og Lau Zacharaissen. De frivillige ved Harboe Cup nærmer sig næsten alle pensionsalderen.

 

Af Troels Lykke |

Lørdag den 26 og søndag den 27 september blev Sjællandsmesterskabet for Zoom8 gennemført med 22  tilmeldte, heraf mange nye sejlere.

Vært var Skælskør Amatør Sejlklub til  de traditionsrige afdansningsbal "Harboe Cup", sponseret af det lokale Harboe Bryggerierne.

Harboe er faktisk en af de store sponsorer i dansk sejlsport - senest nød Kongelig Dansk Yachtklub godt af Harboes støtte til 470-VM.

 "Vi er meget glade for at Zoom8-sejlerene kommer til Skælskør. Det er en gruppe som virkelig stortrives og med stigende tilslutning" siger Mikael Herløw, stævnleder ved Harboe Cup.

90 procent af frivillige er over 60 år

Ved præmieuddelingen konstaterede han med en lille smil, at 90% af de op mod 100 frivillige har passeret 60 år, så friske kræfter er velkomne.

 "Zoom8-klubben og andre klasseorganisationer bør nok tage en mere aktiv rolle fremover til store stævner" siger Peter Salskov-Iversen, nye bestyrelsesmedlem i Zoom8-klubben og fortsætter.

 "kun hvis vi løfter sammen kan vi opnå den kvalitet i stævnerne som sejlere og alle andre fortjener - det er vist mest et spørgsmål om at klubber som Skælskør allerede nu lægger op til samarbejde næste år".

Svaret fra Mikael Herløv kom straks "det vil Skælskør Amatør Sejlklub meget gerne tage imod og vi vil allerede i januar kontakte klasseorganisationerne og drøfte hvordan vi sammen kan holde liv i gode traditioner i mindre klubber som "afdansningsballet" Habroe Cup".

Næsten perfekte vejrforhold

Vejrforholdene var nærmest perfekte - 3-5 m/s lørdag og lidt mere søndag. Det lykkedes at gennemføre 7 sejladser - og tilmed en tidlig afslutning. Vinden var i vest så tilskuerne kunne stå på broen ved Kobæk Strand og se bundmærkerundinger på tæt hold.

Sejlerne  fra Kastrup Sejlklub bør få "vikingeprisen" - nogle stillede op uden tørdragt, men de sejlede alligevel med et stort smil, omend læberne blev lidt blå.

Herligt at der opstår nye Zoom8-miljøer og det forlyder at de friske piger fra Kastrup også kommer til fælles vintertræning i Yachtklubben Furesøen og Frederikssund, som de to store Zoom8-centre på Sjælland planlægger at invitere alle interesserede til.

August Bomholt bedst

Vinder af Sjællandsmesterskaberne blev August Bomholt, foran Anna Thelin Beck og Lau Zacharaissen.

På fjerdepladsen kom en af de nye sejlere, David Sander. Lige efter kom 3 skrappe piger; Frida Hangel,  Malene Christensen og  Trine Bentzen.

Derefter kom igen friske unge, nye løver;  Joakim Salskov-Iversen, Christopher Falholt og  Victor Kenting.

Tips til nye sejlere

"Det er sjovt at prøve kræfter med en ny båd som Zoom8" siger Christopher Falholt der til dagligt træner 29er og Zoom8 i Yachtklubben Furesøen.

Han suppleres at David Sander der har valgt at satse på Zoom8. David siger "der er meget at lære, men de erfarne Zoom8-sejlere er rigtig flinke til at give tips til os nye, selv om de risikerer at blive overhalet".

Læs mere om Zoom8 på www.zoom8.dk  

content-loader
content-loader
content-loader