Gå til hoved-indhold
Dansk 49er ved læ mærke. Foto: FRIED ELLIOTT / friedbits.comKapsejlads
Dansk 49er ved læ mærke. Foto: FRIED ELLIOTT / friedbits.com

Lovende dansk 9. plads ved 49er-VM

"Vi er rigtig glade for præstationen her på Bahamas," siger Allan Nørregaard og Peter Lang, der kun har sejlet sammen i et halvt år. Bekkings Volvo-gaster Iker Martinez og Xabier Fernandez tog guld.

Af Troels Lykke |

Sent lørdag aften blev finalen ved årets verdensmesterskab i den olympiske 49er afviklet på den eksotiske ferieø Bahamas.

Med et udgangspunkt som nr. 9 af de i alt ti finalebåde kunne de to danskere Allan Nørregaard og Peter Lang uden bekymringer arbejde målrettet på at forbedre deres placering. Det skriver Sejlunionen.

Holdt øje med englænderne
Særligt i fokus for danskerne var den engelske båd med Chris Draper og Peter Greenhalgh ombord.

Englænderne lå før finalen på 8. pladsen med en så pæn margin til danskerne, at der minimum skulle være et par placeringer forskel i dansk favør, før det ville ændre noget i den samlede stilling.

Den første del af finalen udviklede sig da også efter de danske ønsker.

”Vi tager læ starten, kommer godt op og runder som nr. 3 ved topmærket med Draper og Greenhalgh et par pladser bag os, som der skulle til for at vi ville rykke op på 8. pladsen,” beskriver Allan Nørregaard den første del af finalen.

Måtte satse
Desværre lykkedes det efterfølgende for briterne at sejle sig frem i feltet, hvilket tvinger danskerne til at forsøge noget nyt.

”Vi vælger på sidste opkryds at tage en chance og splitte fra feltet for at få nogle både mellem os igen. Men det taber vi desværre på, og vi ryger ned på 5. pladsen,” forklarer Nørregaard.

Dermed holder de to danskere deres samlede 9. plads. Da de fire pladser umiddelbart foran danskerne bliver besat af engelske besætninger, slutter Danmark VM som 6. bedste land i nationsrækkefølgen.

Meget tilfredse
”Vi er rigtig glade for vores præstation her. Det har været intensiv 49er-træning siden september for at lave et godt resultat til dette stævne og det er lykkedes, så det er vi rigtigt glade for,” siger den rutinerede Allan Nørregaard om det bare halve år gamle samarbejde med Peter Lang.

Ny verdensmester er Iker Martinez og Xabier Fernandez fra Spanien. Sølvet går til Nathan Outteridge og Iain Jensen fra New Zealand, mens de italienske Sibello-brødre tager bronze.

Næste opgave for de danske 49ere bliver de nordamerikanske mesterskaber efterfulgt af World Cup-stævnet i Miami sidst på måneden.

Danske placeringer

9. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub)

18. Emil og Simon Toft (begge Skive Sejlklub)

26. Peter og Søren Hansen (begge Århus Sejlklub)

27. Simon Karstoft og Jonathan Bay (begge KDY)
32. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug) og Nicolai Thorsell (KDY)

Se flere flotte billeder her

Resultatlisten fra 49er VM: www.49erworlds.org

content-loader
content-loader
content-loader