Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Jono Neate fra Australien vandt Contender-VM

Længere nede sluttede danskerne, der blandt andet skriver fra Brisbane: Desværre gled den ene fod og jeg kæntrede, fik hurtigt rejst jolle igen.

Af Troels Lykke |

Henning Wermuth skriver fra Australien:

Der var tæt kamp til det sidste her til Contender VM.

Det var en fornøjelse at se de tre kompetanter til VM, komme susende ned af startlinien, i kampen om at få den bedste placering i sidste sejlads, umiddelbart kom Andrea bedste afsted med Christoph og Jono i læen.

Christoph kom i klemme og måtte vende til bagbord halse. På hele første opkryds dækkede Andrea fint Jono, de rundede topmærket som 4 og 11, Henning som nummer 12.

Desværre gled den ene fod og jeg kæntrede, fik hurtigt rejst jolle igen, det er om at komme op på hesten og afsted igen, man ærger sig jo ikke over at sådan noget sker for andre, denne lille manøvre kostede dog 10 placeringer, jeg var dog stadigt foran Christoph, som på dette tidspunkt var sejlet ud af VM kampen.

Oppe foran kæmpede Jono sig op, og da Andrea missede en vending var han ikke sen til at sejle forbi og ligge sig i god position til VM titlen.

Jono Neate fra Melbourne Australien er ny verdensmester, med Italieneren Andrea Boenzzi på andenpladsen, han  bor halvdelen af året i Melbourne, og tyske Chritoph Homeier på trediepladsen.

De to danske deltagere placerede sig mit i feltet, men Henning Wermuth på en 31. plads og Lars Bo Ramussen på en 38. plads.

Vi har haft 5 gode sejladser til Australsk mesterskab og 10 gode sejlader om VM, samt tre træningsdage på vandet i den tid vi har været her i Brisbane, så 2010 sæsonnen er kommet godt igang for vores vedkommende.

Vi har været sammen med en masse god sejler venner fra hele verden og mødt en masse nye, ikke mindst Suellen Hurlng som er stævneleder på land og fotograf på vnadetr, så det er hende der har sørget for alle de gode billedere her fra.

I morgen skal vi pakke container, efter dette ser vi frem til en fem dages tur til Fraser Island, verndens største sandø med tropisk regnskov, og snorkel dykning på koral ø.

Hilsen Lars og Henning i Brisbane.

Se resutater og billeder: www.contenderworlds2010.com

content-loader
content-loader
content-loader