Gå til hoved-indhold
J80er i Marseille.Kapsejlads
J80er i Marseille. Båden bliver brugt til en del matchrace rundt om i Europa. I KDY har man seks styks. De kom til Rungsted sidste år.

Nyt fra J80-klassen

Klassemesterskab i Hellerup og VM i USA. J80er bider sig fast. På verdensplan er der 1100. Andre klasser opfordrer vi også til at fortælle hvad de skal i år.

Af Troels Lykke |

Jens Kristian Andersen, formand J80 klubben i Danmark:

J80 klassen, som i 2009 fik fodfæste i Danmark med etablering af en klasseorganisation og 12 medlemmer, er en international klassebåd med mere end 1100 både solgt på verdensplan.

Dette skyldes bådens meget fine kvaliteter, hvoraf den vigtigste nok er sejlglæden. Båden formår ganske enkelt at begejstre, og kan håndteres selv af uøvede i stort set alle situationer.

I Tyskland og resten af Europa har klassen vokset de sidste mange år, og har gennem flere år haft en start i Kieler Woche. 2010 udgaven af Kieler Woche, der vil blive sejlet 19.-23. i juni 2010, har J80’erne som klasse på bane Foxtrott med et fuldt 5 dages program.

Stævner i Nordtyskland og Sverige

For danske sejlere som ønsker at få prøvet de internationale evner af i en J80’er, stopper mulighederne ikke her, da der mange andre stævner i Nordtyskland eller Sverige i stort set hele sejlsæsonen.

For de som ønsker at komme lidt længere væk er der Spi Ouest i Fankrig og Europamesterskaber i Malcesine ved Gardasøen. Verdensmesterskabet i 2010 afholdes i legendariske Newport, USA.

Skulle ambitionerne ikke række så langt som til udlandet, så er der i midten af august åbent dansk mesterskab arrangeret af Hellerup Sejlklub.

Et arrangement som løber over to dage, og som vil foregå sammen med flere andre typer sportsbåde. Det bliver ikke kedeligt med så mange hurtige både på vandet på en gang.  

Århus Festuge og Twostar-sejlads

Derudover vil J80 som i 2009 have start i Århus Festuge, og Als Rundt. Minimum en J80er vil også deltage i Watski2Star.

Det er J80 klassens håb, at det internationale meget solide udbud af kapsejladser, sammen med de danske sejladser, vil danne baggrund for J80 klassens vækst i Danmark.

Der er nu mulighed for at lære båden at kende i kendte farvande før man sætter kurs mod større og internationale mål, fortæller formanden. 

Yderligere info:

Danske hjemmeside, www.j80.dk, svenske hjemmeside www.j80.nu og tyske www.j80.de

content-loader
content-loader
content-loader