Gå til hoved-indhold
Derry-Londonderry vinker farvel i Southampton med kurs mod Madeira. Foto: onEditionKapsejlads
Derry-Londonderry vinker farvel i Southampton med kurs mod Madeira. Foto: onEdition

Lorenzen: 500 amatører deltager i Jorden Rundt sejlads

Clipper Round the World Yacht Race startede søndag fra Southampton. 10 ens kapsejladsbåde med betalende gaster skal kæmpe den ultimative kamp mod elementerne og sig selv. Det kunne være dig næste gang...

Af Morten Lorenzen |

2011-2012 udgaven af Clipper Round the World Yacht Race har 500 gaster tilmeldt, hvoraf nogle tager hele turen rundt om kloden, og nogle tager med på et eller flere ben. Alle betaler for at deltage, og har inden starten gennemgået intens sømands- og kapsejladstræning i England.

Kapsejladsen er på over 40.000 sømil og bringer de ti både til Maderia, til Rio de Janeiro, videre til Cape Town, Vest Australien, New Zealand, Australien igen (Guld-kysten) og så til Singapore, Quingdao i Kina, Californien, Panama, New York, Nova Scotia, Londonderry, Holland, og så tilbage til Southampton om et års tid.

Man sejler altså den modsatte vej af de fleste andre jordomsejlinger, hvilket betyder en del mere modvind og kryds. Det passer stålbådene godt, som er bygget til at klare disse strabadser.

Betalende gaster og sponserede både

Gasterne kommer fra alle samfundslag, og mere en 200 af de 500 betalende gaster, havde aldrig sat sin fod på en sejlbåd før træningen startede. Husmødre, direktører, arbejdsmænd, taxa-chauffører, læger, sygeplejere, radioværter og en enkelt præst – ja, man finder stort alle typer personer iblandt de eventyrlystne. 

Bådene  repræsenterer alle en by eller en region og har disse navne:

  • New York
  • Visit Finland
  • Singapore
  • Gold Coast Australia
  • Geraldton Western Australia
  • De Lange Laden (Holland)
  • Welcome to Yorkshire
  • Derry-Londonderry
  • Edinburgh Inspiring Capital
  • Quingdao (Kina)

København måske med i 2013/14

Vedvarende rygter påstår, at København by seriøst overvejer at deltage i næste udgave af Clipper Round the World Yacht Race, som starter i 2013. Måske endda med en start i Københavns Havn. Det ville være kæmpestort, og sikkert også inspirere nogle danskere til at deltage i event´en.

Den nuværende udgave blev udsolgt længe inden start, og der er allerede godt run på pladserne til 2013/14 udgaven, som i øvrigt skal sejles i sprit nye kulfiber både.

Fed hjemmeside og Facebook - selvfølgelig

Følg med på den spændende rejse – Clipper, som også er arrangør af Velux 5 Oceans, har en glimrende hjemmeside, hvor der også er race-tracker.

På kapsejladsens Facebook side, kan man se livlig kommunkation imellem deltagerne og deres venner – absolut et besøg værd ;-) 

Links:

www.facebook.com/clipperroundtheworld

www.clipperroundtheworld.com/index.php

Sarah Varney, gast på Derry-Londonderry har køkkentjans. Foto: onEdition

Fleeten på vej mod Madeira i første ben af Clipper Round the World Yacht Race. Foto: onEdition

content-loader
content-loader
content-loader