Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Ynglingesagen fra Australien: Frifindelse, men irettesættelse

Sagen mellem Lukas Lier, Hellerup Sejlklub, Sailing Denmark og Ynglingeklubben er efter 18 måneder afgjort i DS ordensudvalg. Sandeep Sander og Lukas Lier får en irettesættelse, andre frifindes.

Af katrine bertelsen |

Sagen mellem Lukas Lier og primært Dansk Ynglinge klub er endelig afsluttet. Hele balladen skyldes flere forhold omkring en tur til VM i Australien for 18 måneder siden.

Dansk Ynglinge klub skriver i en pressemeddelelse:

Vi glæder os over afgørelsen som klart udtrykker at Dansk Yngling Klub har handlet inden for rammerne af hvad man kan forvente af en klasseorganisation, der deltager i et stævne på den anden side af Jorden.

Set i lyset af afgørelsen, så har Jørgen Ring, Dansk Yngling Klub og Sailing Denmark været udsat for kværulanteri og et meget stort papirarbejde, helt uden positiv effekt for dansk sejlsport og udelukkende på grundlag af udokumenterede påstande, som nu er afvist af ordensudvalget efter meget grundig og objektiv gennemgang.

Selv om vi er blevet frifundet, så er der ingen vindere! Det har kostet energi og tid, som ellers kunne være brugt på at støtte de unge sejlere eller lave aktiviteter for sejlerne.

Vi har gennem hele forløbet, som har varet mere end halvanden år, tænkt meget over hvordan lignende situationer kan undgås. Det er enormt krævende og opslidende for frivillige, at blive stillet overfor det pres som denne sag har medført.

Vi vender blikket fremad og glæder os til at bruge vores energi på sejlsporten.

Bestyrelserne i Sailing Denmark  og Dansk Yngling Klub fortsætter nu hver deres frivillige arbejde til gavn for de danske sejlere.

Mikkel Winston, turleder under Yngling VM i januar 2012 og bestyrelsesmedlem i Dansk Yngling Klub siger: - Jeg kender jo alle sagens nuancer og har hele tiden vidst, at der ikke er noget at komme efter – i de åbenlyst urimelige anklager, som nu er klart afvist af Ordensudvalget.  Jeg mener at der bør ses på, hvordan eventuelle sager i fremtiden behandles – det er helt urimeligt at vi har været under anklage i snart 18 måneder, efter at vi som frivillige har ydet en kæmpe indsats for dansk sejlsport og skabt en helt unik mulighed for de danske Yngling sejlere, med deltagelse ved VM i Sydney.

Alle anklagede har besluttet, at de ikke ønsker at fremkomme med yderligere kommentarer i denne sammenhæng ud over denne meddelelse.

Læs Dansk Sejlunions Ordensudvalgs afgørelse her. Den fylder 1,2 mb og er på 17 sider. Så er du advaret. 

content-loader
content-loader
content-loader