minbaad.dk
mandag 21. maj

Her ses Valdemar Bandolowski med gaster i DEN 403, da de fornylig sejlede Tune-Up i Hellerup. Et stævne de vandt. Foto: Katrine Bertelsen/Dansk Drageklub.

Drage-DM nu Bandolowski på hjemmebane i Dragør

27 Drager mødes i dag klokken 14. Der sejles også fredag og lørdag, hvor tidligere, dobbelt OL-guldvinder, Valdemar Bandolowski, er på hjemmebane. Christian Lerche er dommer - igen.

Kapsejlads | 23-05-2013 11:28 | Af  Troels Lykke

Valdemar Bandolowski, 67, er dobbelt OL-guldvinder i Soling, samtidig er han også verdensmester i Soling og Drage.

Nu skal han med gasterne Søren Hvalsø og Carsten Hey forsøge at vinde DM i Dragen, som han startede i i 1984, samme år som han vandt Gold Cup i Dragen.

Han peger dog ikke på sig selv som vinder, når DM i Drage slutter på lørdag efter syv sejladser.

- Favoritterne når starten går torsdag klokken må være skipperne Jens Christensen, Jørgen Schønherr eller Lars Hendriksen, forklarer Dragør-sejleren Valdemar Bandolowski, der er en af tre Dragør-sejlere, der stiller til start blandt 27 Drager, heraf deltager fire svenske hold, en hollansk og en australsk besætning.

Dragør Sejlklub vil på landkortet

- I 80erne havde vi også DM i Dragør, og nu er det naturligt at vi holder det igen, fordi der faktisk er fem-seks Drager herude. Der er også chance for at få god vind, der står som regel en tre-fire m/sek. mere her i Dragør end længere nordpå i Øresund, siger Valdemar Bandolowski. Torsdag lover DMI 8-10 m/sek. når der skal sejles syd for Øresundsbroen i et strømfyldt farvand.

Formand for Dragør Sejlklub, Søren Hvalsø, der gaster for Valdemar Bandolowski, har været med til at kickstarte klubben på Amager med VM i J/80 i 2011. Siden da har klubben igen været at finde på kapsejladskortet.

- I år besluttede vi at lægge billet ind på DM i Drage, vi vil på landkortet igen hvert år med et stort stævne hvert år. Og vi har et godt farvand til det, siger Søren Hvalsø, der har lagt et stort arbejde i at klubben også har en stor ungdomsafdeling igen.

DM med i nordisk serie

Formand for Drage-klubben, Lars Broen, forklarer at DM i Dragør er et led i THE NORDIC CHALLENCE hvor de nordiske Drage-sejlere, som et alternativ til de sydlandske stævner, også sejler Nordisk Mesterskab i Hankö, Norsk Mesterskab I Oslo og Svensk Mesterskab i Båstad.

Topdommer igen

En af Danmarks mest respekterede dommere er Christian Lerche fra Hellerup Sejlklub. Han har været dommer for klassen ved VM, Gold Cup og 11 danske mesterskaber. Drage-klassen har krævende sejlere forklarer han, men det er helt fint for ham.

- Det er en dommergerning, som jeg skatter højere end mange andre klasser, fordi det er på et sportsligt niveau, som andre bådklasser har svært ved at leve op til. Drage-klassen stiller store krav til en helt lige og neutral startlinje og krydsmærket skal ligge lige i vindøjet. Det ved jeg gennem 25 år for Drage-klassen, siger Christian Lerche, der ikke ligefrem mener, at det bliver en let opgave at være dommer denne gang.

- Der vil kunne stå op mod over to knobs strøm hvor banen skal ligge, så det bliver en betydelig udfordring at sejle mellem to skibsruter syd for Peberholmen.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET