minbaad.dk
fredag 21. september

De tidligere vindere, Jens Budtz og Carsten Sørensen vandt igen første etape af AFI Marine Two Star. Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen

Folkebåde først til Samsø i udsolgt AFI Marine Two Star

AFI Marine Two Star fra Århus bød lørdag på start flot sol og 5-8 m/sek. fra nordøst. Lige nu spiser sejlere fra 78 både på Samsø og i morgen kapsejles hjem til Aarhus efter respit-princip.

Kapsejlads | 14-06-2014 21:28 | Af  Troels Lykke

AFI Marine Two Star fra Århus bød lørdag morgen på start i høj flot sol, og 5-8 m/sek. fra nordøst. Bådene er sejlet nord om Samsø og til Ballen.

I morgen er der lovet let vind og det bliver en lang sejlads, når bådene skal sejle sydom og hjem til Aarhus, fortæller pressemand og fotograf på stævnet, Niels Kjeldsen her til aften til minbaad.dk

På trods af de sidste års hårde vejr, sætter sejladsen alligevel deltagerrekord med 78 både (87 tilmeldte), og arrangørerne har endog måtte afvise deltagere, da man har nået det maksimale antal som der kan være med.

Det Sociale bestemmer
Sejladsen nye stævneleder fra i år, Lars Thomsen, Århus Sejlklub udtrykte på skippermødet stor glæde over, at så mange havde tilmeldt sig dette års sejlads.

”Så er jeg ikke den eneste som skal sejle til Ballen, og videre rundt om Samsø”, som han sagde under skippermødet.

Sejladsen er en kæmpesucces, og der herskede en helt speciel stemning, da samtlige deltagere mødtes til morgenmad og skippermøde allerede kl. 7:45.

De mindste både starter først, og sejladsen afvikles med respitstart, så i teorien burde alle deltagere komme samlet til målstregen ud for Ballen havn lørdag aftenen.   

Arrangørerne med Lars Thomsen i spidsen for de mange frivillige hjælpere, er meget bevidste om at fastholde den rigtige kombination af sportsligt niveau, hygge og socialt samvær.

Derfor accepterer man også, at det er kapaciteten på Restaurant ”Dokken” i Ballen lørdag aften, som bestemmer det maksimale antal deltagere i sejladsen!

Alle deltagerne glædede sig inden starten ved udsigten til et kanonflot sejlervejr, og så samtidig frem til en god dag på vandet og det sociale arrangement på restaurant Dokken.
 
Hvem kan bryde Folkebådenes dominans på AFI Marine Two Star i år

Den første båd, som krydsede mållinjen ud for Ballen havn var de tidligere vindere, Jens Budtz og Carsten Sørensen i folkebåden, ”Thit”, efterfulgt af folkebåden med Peder B. Nielsen ved roret og derefter folkebåd FD 757 som blev føret af Bjørn Christensen.

Den første ikke-folkebåd var Jens Fast og Henrik Andersen i en Scankap 99, ”Frk. Fast”, som kom ind som nummer fire.

Vejrudsigten for i morgen, hvor starten går til 2. etape, lyder på svag vind, og derfor ser de fleste af deltagerne frem til en dag, hvor de håber på, at den svage vind og de mange timer på vandet, er det der skal til for at bryde den mangeårige folkebådsdominans i den traditionsrige sejlads. 

Jens Budtz opgiver dog ikke frivilligt kampen om det, som af mange kaldes den grimmeste pokal i Danmark. Se deltagerne her

Skippermøde meget tidligt i morges i Aarhus. Fotos: Pantaenius/Niels Kjeldsen

A

Andre Nielsen og Flemming Nielsen i H-båden, er i år opsatte på at give folkebådene kamp til stregen.

Jens Fast og Henrik Andersen kom ind som nummer fire i deres Scankap 99.

Nogle gange mangler der lige en ekstra hånd, kunne man se i dag.

Stævnleder Lars Thomsen, Århus sejlklub byder velkommen. Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET