minbaad.dk
mandag 21. maj

Stig Jensen fra Jefa Steering er tidligere Soling-sejler. Foto: Troels Lykke

Jefa klager ikke trods nedgang i nybåde-salg

Stig Jensen fra Jefa i Greve fortæller at nybåde-salget er faldet med 70 procent. - Håbet lige nu er markederne i Asien og i Sydamerika. Men det går også godt i Tyrkiet, siger Stig Jensen.

Udstyr | 22-01-2014 11:36 | Af  Troels Lykke

Stig Jensen, direktør og partner i Jefa Steering og Jefa Rudder:

- På grund af finanskrisen faldt salget af nye både, i størrelsen 30 til 60 fod, med 50 procent i 2008. Og i 2011 faldt salget af nye både med 20 procent. I dag er der derfor værfter, der slet ikke har nogen kunder. Det er ret alvorligt. Men jeg ved at Hanse, som vi blandt andet leverer til, har en fremgang det seneste år på 15 procent, siger Stig Jensen til BådNyt.

Optimismen er ikke stor, men håbet er Asien og Sydamerika

- Lige nu kan jeg ikke lige se noget positivt i markedet. Også fordi der er mange ældre sejlere, der snart stopper med at sejle og der kommer ingen nye til. Håbet er lidt, at markederne i Asien og Sydamerika rykker, siger Stig Jensen.

Jefa Steering klager dog ikke.

- Hos os skal vi dog ikke klage. Vi har lige ansat fire-fem mand. Vi kan mærke, at det går godt i Tyrkiet og vi har fået nye kunder, blandt andet Bavaria-bådene, siger Stig Jensen, der med firmaet i Greve, leverer styresystemer til 70 procent af alle værfter i verden.

Artiklen er skrevet af Troels Lykke til BådNyt.

Jefa Steering fik opmærksomhed med deres nye Engage - Disengage-rat, der kan indstilles så det ikke løber med rundt, når båden sejles med selvstyrer.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET