minbaad.dk
torsdag 18. oktober

SUS Momentum Cup bruger teknologiske muligheder som Go-Pro-helikopter og Trac Trac. Foto fra video.

Skovshoved Ungdom: Nej, vi har ikke tilbagegang - men fremgang

DR Ultra ville lave et indslag om nedgang i sejlsporten. Men da KDY og SKS slog deres ungdomsafdelinger sammen, steg antallet af nye optimistsejlere med 100%.

Sejlklubber | 26-05-2014 11:08 | Af  katrine bertelsen

Skovshoved Ungdomssejlads blev for et par uger siden kontaktet af DR Ultra, som ville lave et indslag om, hvorfor færre børn går til sejlsport. Hertil blev der svaret:

- Så tror jeg I har ringet det forkerte sted hen – for vi har ikke tilbagegang i medlemmer hos os.

For halvandet år siden besluttede KDY og SKS at slå deres ungdomsafdelinger sammen, hvilket blev til Skovshoved Ungdomssejlads.

Et tiltag der allerede bærer frugt. Susanne Boidin, der er ansat som sportschef fortællet til minbaad.dk, at antallet af nye unge sejlere er steget med 100%.

Det skyldes ikke kun samarbejdet, men også et bevidst sats på, at der skal være fokus på alle, og de sociale arrangementer er en en vigtig del af ungdomsarbejdet.

Samarbejde på Skovshoved havn

I efteråret 2012 besluttede KDY og SKS at det var på tide at lave nye tiltag, hvis de fortsat skulle kunne tilbyde attraktive sejlsportstilbud for de unge mennesker på Skovshoved havn.

Derfor valgte klubberne at slå ungdomsafdelingerne sammen og ansatte tidligere OL-sejler Susanne Boidin som til at koordinere det sportslige i dagligdagen. Susanne, der har arbejdet ved siden af sine cand.merc. studier mener, at samarbejdet er genialt.

- Det er virkeligt smart, at klubberne slog sig sammen på ungdomssiden. Vi kan tilbyde de unge mange flere bådklasser og lave federe arrangementer med flere ressourcer.

Trac Trac og GoPro

Ifølge Susanne handler det også om at tænke ud af boksen, og gøre sejlsporten attraktivt i forhold til, hvad der rører sig hos de unge nu.

Et godt eksempel på et nyt tiltag, der opfanger de unges interesse er Gudmund Olssons (far til en C-sejler) opfindelse ”SUS Momentum Cup”, som er en intern liga for C- og B-sejlere, hvor der læres om kapsejlads og bruges teknologiske muligheder som Go-Pro-helikopter og Trac Trac.

A-tune up-stævne

At have en tidligere OL-sejler som sportschef skaber også et vist ambitionsniveau, i forhold til træningsniveauet. Skovshoved Ungdomssejlads har sammen med KDY i Rungsted f.eks. afholdt vintertræning hver søndag med 40 A- og B-sejlere fra Sjælland og Sverige.

I juni måned afholdes der i Skovshoved en ”Championship Tune up” for A-sejlerne, hvor andre klubber inviteres til stor træningssamling i 3 ugers hverdagstræning på Skovshoved havn.

- Gennem min OL-kampagne har jeg lært, at træningsmiljø og træningspartnere betyder rigtig meget, så derfor forsøger jeg at lave et lignende setup for ungdomssejlerne”, fortæller Susanne Boidin.

Sucessfuldt samarbejde

Skovshoved Ungdomssejlads begyndte allerede sidste år at se fremgang på medlemsantallet, efter rekrutteringsfokus med blandt andet at have aktiviteter i samarbejde med kommunen.

Klubberne har f.eks. gennem sidste og nuværende sæson budt omkring 60 nye C sejlere velkommen i klubben, og fokuserer på at have en god opstart, så frafaldsprocenten bliver holdt nede. Også antallet af trænere er vokset til fire.

- Vi har mange sociale tiltag og tager det stille og roligt i starten. Trænerne er blevet uddannet i løbet af vinteren til at lave anderledes træningstiltag i linje med ATK, og guide sejlerne derhen hvor de bedst kan lide at sejle – om det så er en- eller flerpersonersbåd, jolle eller kølbåd, slutter Susanne Boidin.

Du kan se DR Ultra’s video om nedgang i sejlsporten på linket her.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET