minbaad.dk
lørdag 21. april

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sikrer OL-billetten allerede inden Medal Race. Foto: Dansk Sejlunion

Jena og Katja snupper OL-billetten i 49erFX

Allerede inden Medal Race står det klart, at Jena og Katja ikke kan hentes i kapløbet om OL-billetten. Schütt-søstrene, Warrer og Thomsen samt Nørregaard og Viborg kæmper om VM-medaljer.

Kapsejlads | 14-02-2016 19:47 | Af  Sara Sulkjær

Tre sejladser i guldfeltet tidligt søndag afgjorde udfaldet af den tætte OL-udtagelse mellem de tre danske verdensklassebesætninger i 49erFX. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Afgørelsen faldt reelt i den midterste af de tre sejladser, hvor Ida Marie Baad og Marie Thusgaard blev dømt for tyvstart og taget ud af sejladsen. Da sejladsen blev skudt af sted, var det med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen helt fremme. En position, de holdt hele vejen, før de krydsede målstregen som nummer to.

Schütt-søstre i medaljekamp

Søndag aften, dansk tid, sejles Medal Race. Her er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen med fra en ottendeplads. Længere fremme i feltet ligger Maiken og Anne-Julie Foght Schütt, som fra en tredjeplads går ind til finalesejladsen med en god medaljechance.

I OL-udtagelsen har de imidlertid mistet for mange point ved tidligere udtagelsesstævner i forhold til at kunne true Mai Hansen og Salskov-Iversens OL-billet.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard slutter VM på en 12. plads – uden for Medal Race.

Tre danske medaljechancer

Medal Race i de tre VM-bådklasser begynder søndag kl. 20.30, dansk tid. Foruden Schütt-søstrene i 49erFX har også Jonas Warrer og Ander Thomsen i 49er samt Allan Nørregaard og Anette Viborg i Nacra 17 medaljechance. 

Følg Medal Race live fra kl. 20.30 dansk tid her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET