minbaad.dk
lørdag 21. april

Pro-skipperne Victor Fuglsang og Jonas Foged Larsen lader Oure-flaget blafre over Atlanten. Foto: Oure Sport og Performance / privat

Nyuddannede Pro-Skippere sejler XP50 over Atlanten

For en måned siden afsluttede de første otte sejlere Pro-Skipper-uddannelsen hos Oure. Nu sejler halvdelen af holdet 50-fods båd fra Cap Verde til St. Martin.

"Glædelig jul" kunne der sagtens have stået på det kun få dage gamle snapskud herover. Billedet er knipset på Atlanterhavet, og som det skimtes, er rorgængeren i styrbord side iført nissehue. Sammen med sin makker holder styrenissen O-flaget for sydfynske Oure Sport & Performance.

XP50 over Atlanten

Billedets to unge rorgængere, Victor Fuglsang og Jonas Foged Larsen, er på det første hold af nyuddannede proskippere fra Oure-skolerne.

Sammen med to andre fra proskipper-holdet, Signe Charlotte Kock Andersen og Siw Terp Jørgensen fik de afprøvet deres nyerhvervede færdigheder med en opgave for danske X-Yachts i Spanien: Sejl en XP50-sejlbåd fra Cap Verde til St. Martin. Altså, kryds Atlanten i en 50 fods sejlbåd!

De nyudklækkede Oure-proskipperne er meldt velankommet til Caribien - ovenikøbet tidsnok til at kunne nå hjem til en kold, dansk jul.

- Det var en fantastisk sejlads. Virkelig en fed oplevelse, siger Signe Charlotte Kock Andersen til Fyens.dk. I forbindelse med sit ophold i det sydfynske, har Signe Charlotte Kock Andersen også virket som instruktør i Thurø Sejlklub.

Job i eksotiske farvande 

Oures proskipper-uddannelse er en overbygning af højskolens Danmark Rundt-sejlerkursus i foråret og sommeren. Dette første proskipper-hold med otte tilmeldte startede i juli og kørte i 20 uger.

I kurset udbygges elevernes færdigheder i bl. a. teamwork, ledelse og sikkerhed med henblik på at føre charter-sejlbåde i fx Middelhavet og Caribien.

Chancen for efterfølgende job er stor i kraft af Oures samarbejde med et af verdens største charterskipper- bureauer, QuaterDeck. Oure-lederen kan allerede berette om job i eksotiske farvande til flere af de nyuddannede som sejlskippere.

Kilde: Fyens.dk

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET