minbaad.dk
lørdag 21. april

Foto: Jesus Renado

Hellerup-duo styrer mod OL i 49erFX - relive

Hansen og Salskov-Iversen fra Hellerup Sejlklub er efter Miami en del tættere på OL i Rio, de slår sikkert Aarhus-duo. Gunni slår også Rindom i Laser Radial. Høghen er på 2. plads.

Kapsejlads | 30-01-2016 11:47 | Af  Troels Lykke

Tre danske både er med i medaljekampen, når der lørdag sejles Medal Race ved World Cup-stævnet i Miami. Et stævne, hvor der samtidig er point i den olympiske udtagelse på højkant.

Jonas Høgh-Christensen ligger på en samlet andenplads i Finn-klassen blot to point efter den førende brasilianer. Dermed er der lagt op til en direkte duel om World Cup-guldet mellem de to.

En situation, der for Høghs vedkommende kan give mindelser om guldduellen med Ben Ainslie ved OL i 2012. Dog med den forskel, at der i Miami er hele fire konkurrenter på de næste pladser med chancen for at blande sig i topstriden. 

”Alt er på spil. Det handler om, hvem der slår hvem mellem Jorge (førende brasilianer, red.) og mig, men med forfølgerne tæt på er matchrace udelukket. Jeg glæder mig,” skrev Jonas Høgh-Christensen i en Facebook-kommentar, efter han fredag kom i havn med bl.a. sin tredje sejr i otte sejladser.

49erFX'er - Hellerup duo tættere på OL
I 49erFX ligger Hellerup-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på en samlet tredjeplads før Medal Race – med gode muligheder for at rykke op på andenpladsen. Guldet er til gengæld uden for rækkevidde.

Hansen og Salskov har sejlet en mere stabil World Cup-serie end Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der ligger på niendepladsen før Medal Race. Meget tyder således også på, at Hansen og Salskov efter Miami overtager føringen i den internt danske OL-udtagelse.

- I dag (fredag, red.) sejlede vi de sidste sejladser inden medal race i morgen (i dag, red). Det gik ikke helt som håbet. Vi kom dårligt fra alle starter, og så var det bare svært at komme igen! Var man ikke første vælger til de gode spor på banen, så kunne man godt vinke farvel til toppen. I morgen (i dag, red.) gælder det medal race. Et ræs, ti både, dobbelt point. Desværre er guldet tabt, da New Zealand fører med 20 point. Men, vi er a-point med nr. 2!! - og også tæt på fjerdepladsen!!, skriver Hellerup-holdet Hansen og Salskov-Iversen på facebook.

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt slutter stævnet på en 14. plads og må nøjes med en tilskuerrolle under Medal Race.         

Dansk verdensmester slået af landsholdskollega
I Laser Radial må den danske verdensmester Anne-Marie Rindom se sig overgået af landsholdskollega Sarah Gunni, der før Medal Race ligger nummer tre. Rindom er på syvendepladsen uden mulighed for at nå podiepladserne.

Ingen danskerne har fundet vej til finalesejladserne i de øvrige klasser. Stævnet slutter sent lørdag dansk tid.

Bedst i Nacra 17 blev Lin og CP på 21. plads, få pladser foran Nørregaard og Viborg, viser resultatlisten

Jonas Warrer og Anders Thomsen sluttede på samlet 16. plads efter to tyvstarter, et nyt skuffende resultat for holdet, der ellers tog VM-sølv i 2015.


NORTH COURSE - LIVE
11:10 - Nacra 17 (17.10 dansk tid)

11:45 - Laser Radial (to danskere med)
12:30 - Finn (en dansker med)

13:10 - 470 Men
13:50 - Laser
14:30 - 49er
15:05 - 49erFX (to danske hold med)

SOUTH COURSE
11:40 - 470 Women
12:20 - RS:X Women
12:55 - RS:X Men

Jena Mai-Hansen og Katja Salskov-Iversen fører nu OL-udtagelse over Baad og Thusgaard fra Aarhus, der har været en skygge af dem selv i Miami.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET