minbaad.dk
mandag 23. april

Gense finale-sejladserne her.

Hansen og Salskov-Iversen nu tæt på OL-billet

Medal Race-sejr og World Cup-sølv til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, giver klar føring i OL-udtagelsen. Sølv til Jonas Høgh-Christensen og bronze i Laser Radial til Sarah Gunni.

Kapsejlads | 31-01-2016 09:59 | Af  Troels Lykke

Jena Mai Hansen (27) og Katja Salskov-Iversen (21) leverede en toppræstation, da de med føring fra start til slut vandt Medal Race ved World Cup’en i Miami.

Det kan man se i toppen af artikel i god YouTube-transmission, hvor man kunne se dem vinde i let vind.

Mai Hansen og Salskov-Iversen vandt starten oppe ved luv, mens VM-bronzevinderne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus var en skygge af dem selv.

De kom elendigt af sted i læen og var pakket ned i feltet efter få minutter. Aarhus-sejlerne blev sidst og kom tre minutter i mål efter Hellerup-holdet, der nu kan snuppe OL-billetten, hvis de sejler tæt på Baad og Thusgaard ved VM.

Sejren i Medal Race skubbede Hansen og Salskov-Iversen en tak op fra tredje- til andenpladsen i den samlede stilling.

Sølvmedaljen er deres hidtil bedste World Cup-resultat, og som en ekstra bonus overtager de nu føringen i den internt danske OL-udtagelse foran Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, som måtte tage til takke med en tiendeplads i Miami.

Forud for VM midt i februar, hvor OL-udtagelsen afgøres, er der nu syv points forskel – svarende til syv placeringer – mellem de to FX-besætninger. 

Om otte dage starter VM i 49FX og her håber Ida Marie Baad og Marie Thusgaard at kunne indhente det tabte, fortalte en skuffet Ida Marie Baad.

- Jamen det har ikke helt været vores stævne. Vi har ikke sejlet så godt som vi havde regnet med. Det er vi selvfølgelig både kede af og skuffede over. Og det er da hårdt at Jena og Katja pt. ligger foran os i OL udtagelsen. Men vi har ikke givet op endnu, siger Baad til minbaad.dk.

Se slutstilling

Sølv til Jonas Høgh
Jonas Høgh-Christensen (34) er tilbage i medaljerne. En femteplads i Medal Race var lige præcis nok til at forsvare den sølvmedalje, som han lå til før finalesejladsen.

Den direkte guldduel med den unge Jorge Zarif (BRA) kom aldrig rigtigt i spil. Zarif, tidligere verdensmester i Finnjolle, var flyvende fra start og førte ved de to første mærkerundinger, alt i mens Høgh midt i feltet forsøgte at finde fri luft, der kunne rykke ham højere op. Det lykkedes ikke. Brasilianeren var to’er i mål – dermed en sikker guldmedalje – mens Høghs femteplads rakte til sølvet.

”Jeg er godt tilfreds med min præstation hen over ugen. Jeg har stadig nogle ting, jeg skal forbedre. I dag ville jeg gerne have stået øverst på podiet, det må så blive en anden gang,” sagde Høgh umiddelbart efter finalen.

Medaljesucces for skadesplaget Radial-sejler
Tredje danske World Cup-medalje faldt i Laser Radial, hvor Sarah Gunni sluttede på en tredjeplads. Bronzemedaljen er en stor opmuntring for 25-årige Gunni, der i mere end to år har været forfulgt af skader.

Dagens Medal Race faldt uheldigt ud for Gunni, der sluttede sidst, om end placeringen skal ses i lyset af, at hun satsede på at holde sig i nærheden af sin finske konkurrent til tredjepladsen.

”Det lykkedes. Jeg blev sidst, og hun blev næstsidst. Så det samlede resultat var godt. Jeg er fint tilfreds,” sagde Sarah Gunni.
  
Verdensmester Anne-Marie Rindom blev nummer syv i Medal Race og sluttede samlet på niendepladsen. Dermed henter Gunni seks point på Rindom i kampen om den danske OL-udtagelse. Den endelige afgørelse falder ved Laser Radial-VM i Mexico i april.

Rindom fører stadig udtagelsen komfortabelt efter sit VM-guld, hvor Sarah Gunni ved samme stævne sluttede uden for top-20.

Jena Mai Hansen (27) og Katja Salskov-Iversen (21) leverede en toppræstation og er nu tæt på at vinde OL-udtagelsen. Foto: Jesus Renado

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET