minbaad.dk
mandag 18. juni

Morten Nielsen th. vandt i Silkeborg. Her runder han foran Claus Høj Jensen, der blev toer i stævnet for 18 H-både. Foto: Jens Hjort

H-båd i Silkeborg: Aarhusianer snublede grumt - Nielsen vinder

Førende Anders Bertelsen satte to tyvstarter ind, og så var det bal slut ved Silkeborg-stævne. I stedet vandt Roskilde-sejler Morten Nielsen efter tre førstepladser søndag i let vind foran Himmelbjerget.

Kapsejlads | 02-10-2017 14:19 | Af  Troels Lykke

Med tre førstepladser om lørdagen ved Haarup Mixer Cup lå Anders Bertelsen og tre gaster komfortabelt til at vinde Silkeborg-stævnet.

Det gik da også rigtigt godt i søndagens første sejlads, holdet vandt nemlig, da der blev sejlet i mellem én og tre meter per sekund, med Himmelbjerget smukt i baggrunden.

Festen sluttede brat

Festen blev dog afbrudt, da Anders Bertelsen fik at vide, at holdet havde tyvstartet, og i stedet gik sejren i søndagens første sejlads til Morten Nielsen, der havde sin tro følgesvend om bord, Niels Henrik Borch, som han har sejlet med i 40 år og vundet VM med to gange. Tredje mand var den anden rutinerede Roskilde-sejler Claus Rossing.

Den lette Roskilde-besætning, der har langt op til de 300 tilladte kilo i H-båds-klassen, satte siden to førstepladser ind og vandt stævnet foran Claus Høj Jensen.

Morten Nielsen forklarer:

- Det handler om at sejle den korteste vej på kryds, og så er vi som regel hurtige i let vejr, siger året VM-sølv-sejler Morten Nielsen, der flere gange tidligere har vundet stævnet i Silkeborg.

Sygdomsramte Ole Christensen var igen hovedsponsor, mens hustruen Birgit gjorde en fantastisk frivillig indsats med de øvrige frivillige, som fx stævneleder Thomas Stabell.

Alle fik kæmpe klapsalve ved præmieoverrækkelsen, hvor de syv første vandt lækker vin og kaffe blandt andet.

En tyvstart mere

Lørdag var der stor gallamiddag i opvarmet telt og med live-band og italiensk is til dessert.

Men tilbage til Anders Bertelsen, hvis nedtur fortsatte. Han satte nemlig en tyvstart mere ind og strøg dermed ned på en samlet femteplads, viser resultatlisten.

Sejlmageren Claus Høj Jensen, der fyldte 47 år lørdag, har haft en stor sæson, han vandt sit 8. DM-guld i år og sit sjette VM i klassen, da der blev sejlet i Schweiz.

Svensker på grund i Djævleræs (Mosegrisen) på vej hjem efter søndagens sejlads, her vandt Morten Nielsen også. Foto: Jens Hjort

Vinderne fra Roskilde Sejlklub: Claus Rossing, Morten Nielsen og Niels Henrik Borch (Noller). Foto: Troels Lykke

Stævneleder Thomas Stabell er her med til at fejre Birgit Christensen, der har arbejdet for sin sygdomsramte mand Ole Christensen, der er blevet lam og kun akkurat kan tale, men han styrer stadig stævnet via hustruen. Foto: Troels Lykke

Silkeborg Sejlklub ligger helt fantastisk, en times sejlads fra Himmelbjerget. Foto: Troels Lykke

OL-sølvvinder i Tornado, Peter Due fra Aarhus, har tidligere vundet i Silkeborg, faktisk en del gange, som det ses. Foto: Troels Lykke

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET