minbaad.dk
fredag 20. april

Rorsmand Jena Mai-Hansen, tv, og Katja Salskov-Iversen fyrede en del førstepladser af ved OL i Rio. Her er belønningen med bronzeplads. Foto: World Sailing

Jena og Katja snupper Årets Sejlsportspræstation 2016

OL-bronze og EM-guld sejlede 49erFXerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen hjem. Tirsdag blev duoen hædret i Hellerup for årets bedste præstation i dansk sejlsport.

Kapsejlads | 10-01-2017 14:13 | Af  Troels Lykke

2016 blev et drømmeår for de to 49erFX-sejlere Jena Mai Hansen (28) og Katja Salskov-Iversen (22).

I begyndelsen af året sikrede de sig den danske OL-billet i klassen – efter tæt kamp med to andre besætninger. I april vandt de EM-guld efter en formidabel præstation på finaledagen, hvor de kom bagfra og strøg forbi konkurrenterne over de afsluttende sejladser.

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Og i august fulgte hele Danmark med, da Jena og Katja gik ind til den afgørende medaljesejlads ved OL i Rio. Fire både lå side om side i et højspændt drama – én af den olympiske sejlsportshistories tætteste afgørelser. Danskerne endte med at vinde bronze.

Resultaterne hen over 2016 indbringer nu de to sejlere fra Hellerup Sejlklub og Yachtklubben Furesøen prisen for Årets Sejlsportspræstation 2016.

 Fem både var nomineret til prisen, hvor stemmer fra dels en udpeget priskomité, herunder blandt andet BådNyt, Bådmagasinet, Politiken, DR, Dansk Sejlunion og Minbaad.dk og dels onlinestemmer, hvor alle kunne deltage, i kombination ledte frem til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen som vindere.

Taknemmelig gast

 ”Vi har haft et fantastisk år, hvor vi formåede at ”peake” på de rigtige tidspunkter. Vi er utroligt stolte af de resultater, vi har opnået, og vi er taknemmelige for den enorme opbakning, vi har oplevet fra de mange mennesker, der har hjulpet os og heppet på os undervejs. Det har betydet rigtigt meget,” fortæller gast Katja Salskov-Iversen i et tilbageblik på året.

 Årets Sejlsportspræstation er den største og ældste hædersbevisning i dansk Sejlsport. Prisen er uddelt hvert år siden 1987. Bag prisen står Dansk Sejlunion i samarbejde med Columbus Marine.

Overrækkelsen foregår tirsdag kl. 17.00 i Hellerup Sejlklub.

Besætningen formåede at udvikle sig hele tiden i 2016. Her interviewes de i Rio i august. Foto: Troels Lykke

Sådan, OL-bronze i hus. Men de to kvinder kunne let have vundet guld og derfor var de to sejlere også skuffet, men også glade for bronze, lige efter de kom i land. Foto: World Sailing

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET