minbaad.dk
fredag 22. juni

Ærø Søredningsforenings fartøj Erria Rescue er bygget af Norsafe-værftet i Norge. Tidligere tilhørte det offshore-rederiet Esvagt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

25 frivillige redder nødstedte sejlere i ny forening

Ærø Søredningsforening har erhvervet sig sin første redningsbåd, og er dermed klar til at hjælpe sejlere i Det Sydfynske Øhav. Det er lokale øboere, der bemander båden.

Er du i nød til søs, står frivillige klar til at hjælpe. Ulønnet mandskab spiller en hovedrolle for søfarende mennesker og materiel med behov for assistance i store dele af Danmark. 

Nu også på Ærø, hvor Ærø Søredningsforening med base i Marstal er nyeste skud på stammen i den sydfynske søredning. Selvom foreningen blot blev stiftet tidligere på året, står 25 frivillige allerede klar til at komme nødstedte til undsætning. 

Vil selv eje fartøj

Tanken om at få et redningsfartøj med base på Ærø er opstået i kølvandet på den lange polemik om placeringen af Marinehjemmeværnets MHV 806 Dubhe.

Sagen, som blev afsluttet i 2014, faldt som bekendt ikke ud i Ærøs favør. Nu har medlemmerne af Ærø Søredningsforening derfor købt sit eget fartøj, Erria Rescue, som ingen udefrakommende kræfter kan komme og fravriste dem. 

Søredningsforeningen har nemlig valgt at stå udenfor Dansk Søredningsselskab, da det dermed suverænt råder over sit fartøj og ikke risikerer, at en landsorganisation flytter det til en anden lokalitet. 

Tæt samarbejde 

Selvom Ærø Søredningsforening er en selvstændig forening, har de et tæt samarbejde med de to sydfynske marinehjemmeværns-flotiller i Svendborg og Faaborg samt søredningsselskabet i Rudkøbing.

Derudover arbejde de tæt sammen med den operative, nationale ledelse af søredning. Den hedder JRCC - Joint Rescue Coordination Centre - og hører under Marinestaben i Værnsfælles Forsvarskommando. Tidligere blev søredning ledet af det nu nedlagte SOK.

Kilde: Fyens.dk

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET