minbaad.dk
lørdag 21. april

Præmievinderne ved weekendens Grundig Sailing Cup i Norge. Foto: Grundig Sailing Cup.

Oure med Radich-rorsmand vinder finale i 1050 meters højde

Oure Sejlgymnasium vandt Grundig Sailing Cup på fjeldsøen i Jotunheimen i Norge i 1050 meters højde. Holdet fik wildcard men tog fire prikker med proffen Jesper Radich. Verdensmester i Starbåd blev toer.

Kapsejlads | 26-09-2017 19:15 | Af  Maria Ravn Jürgensen

Ikke kun i Danmark har J/70-besætningerne haft travlt, Oure Sejlgymnasium stillede med et hold til Grundig Sailing Cup Finale i Bygdin i Norge.

Holdet stillede igen med profesionelle sejler Jesper Radich som skipper og M32-sejler og tidligere Finnjolle-sejler Mads Bendix som coach.

- Anderledes, sjovt og udfordrende, opsummerer Jesper Radich om sejren, hvor den regerende Starbåds-verdensmester Eivind Melleby tog andenplads i 1050 meters højde på fjeldsø ved nationalparken Jotunheimen.

Med på et wildcard

Oure-holdet var med på et wildcard, hvilket gjorde det ekstra spændende og svært at forudsige, hvor de ville ligge på forhånd.

Efter fire prikker kom holdet øverst på podiet, til trods for en sjette plads undervejs. Holdet bestod af Mads Bendix, Valdemar Laust Bæk, Valdemar Guldager og Mikkel Petersen.

Eleverne fra gymnasiet vil i løbet af vinteren samarbejde med bl.a. de Sydfynske Liga besætninger for at være klar til Sejlsportsligaen 2018.

Flere danske hold repræsenteret

Ikke kun Oure-holdet havde fundet vejen til Norge, også Sejlklubben Sundet med den trofaste rorsmand Bo Schülein og gasterne Ole Lindberg og Thor Malthe Andersen samt tidligere Oure instruktør Peter Ammundsen var repræsenteret.

Sejlklubben Sundet kvalificerede sig tidligere på året og havde på forhånd høje forventninger til sejladserne.

Efter lørdagens sejladser lå de på en ottende plads, men fik sig kæmpet op ad listen.

Resultater kan findes her.

Jesper Radich til højre vandt over verdensmester i Starbåd. Radich har været professionel sejler i tyve år. Højdepunktet var America's Cup i 2007, hor han styrede på Desafio Espaniol. Fotos: KNS/Linn Krogh Hansen

Der blev sejlet på Jotunheimen. Foto: Visit Norway

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET