minbaad.dk
lørdag 21. april

Martin Kirketerp og Jena Mai Hansen står som nummer to og tre, set fra højre på Vestas 11th Hour Racing.

Danske OL-bronze og OL-guldvindere sejlede over Atlanten

Det skete på VO 65er Vestas 11th Hour Racing, der deltager i Volvo Ocean Race til oktober. Jena Mai Hansen og Martin Kirketerp var med fra Portugal til USA. Se galleri. - Scary tur, siger Jena.

Kapsejlads | 29-04-2017 09:42 | Af  Troels Lykke

Anders Runevad, øverste direktør for Vestas, forklarede til minbaad.dk i Aarhus, at han meget gerne ser danskere om bord på Vestas 11th Hour Racing. 

Det er nu sket, i hvert fald på den første officielle tur fra Lissabon 19. april til Newport på en VO 65er, hvor man ankom 26. april efter 3.000 sømils sejlads.

Og der var danskere om bord for amerikanske Charlie Enright inviterede nemlig den tidligere OL-guldvinder i 49er og Volvo Ocean Race-sejler Martin Kirketerp om bord.

Han er i dag professionel sejler på en tysk TP 52er og drømmer om at sejle med  i Volvo Ocean Race. 

Oplagt med Kirketerp på Vestas-båd

Det vil være oplagt at Martin Kirketerp bliver inviteret med om bord, som en af danskerne. Nu da der er en dansk sponsor, Vestas. Og nu da Volvo Ocean Race-feltet sejler forbi Aarhus til juni næste år. 

OL-bronzevinder i 49erFX fra Rio, Jena Mai Hansen, der i dag også bor i Aarhus var også med på turen, der bød på vind fra 3 til 30 knob.

Om turen siger Jena Mai Hansen på facebook:

- Sikke en utrolig oplevelse. Meget udfordrende, sjovt og til tider scary. Stor tak til alle drengene for denne utrolige tur over Atlanterhavet.

Jena i Volvo Ocean Race - nok ikke?

At Jena Mai Hansen skal med i Volvo Ocean Race ville overraske meget, hun har ingen erfaring fra havkapsejlads tidligere, så vidt vi er orienteret, men det ville være fantastisk hvis det skete.

Jena har en fantastisk positiv udstråling og er en kæmpe ambassadør for dansk sejlsport.

Se galleri fra turen.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET