minbaad.dk
lørdag 21. april

Regattaen Hankø Race Week arrangeres af Kongelig Norsk Seilforening (KNS) i samarbejde med Fredrikstad Seilforening. Foto: Hankø Race Week / Grundig

Hankø Race Week vil være blandt de vigtigste sejladser i Norden

Det er målet for Kongelig Norsk Seilforening, som netop har indgået aftale med Grundig. Samarbejdet skal tiltrække sejlere fra hele Norden til Hankø samt øge interessen for sejlads.

Kapsejlads | 31-03-2017 14:24 | Af  Sara Sulkjær

Når Kongelig Norsk Seilforening (KNS) 28. juni til 2. juli igen byder velkommen til Hankø Race Week, er det med en ny samarbejdspartner ved siden. Grundig, som i forvejen er engagerede i J/70-klassen og ser positive resultater fra dette, forstærker således sit navn i sejlsporten:

- Det er meget glædeligt, at Grundig udvider sit engagement i sejlads og har skrevet under på en langsigtet aftale med KNS om et samarbejde omkring Hankø Race Week, siger Anders Kristensen, generalsekretær i KNS, i en pressemeddelelse. 

Tror på opmærksomhed fra Europa

Bag samarbejdet er en fælles målsætning om at øge interessen for sejlsport gennem tilrettelæggelsen af et årligt arrangement rundt om Hankø, således at dette bliver et af de vigtigste sejlarrangementer i Norden.

En plan, som den nye samarbejdspartner har stor tiltro til: 

- Vi tror, KNS vil lykkes med at gøre Hankø til et af de vigtigste sejlersportsarrangementer i Norden samt tiltrække opmærksomhed fra Europa, fortæller Per Kristian Ervik, administrerende direktør, Grundig Nordic.

To nordiske mesterskaber 

Til årets sejleruge har Grundig Hankø Race Week 2017 inviteret følgende klasser: 11m OD, Melges 24, Express, J/70, Drage samt IOD.  

De nordiske mesterskaber for den populære J/70-klasse og den traditionsrige Drage-klassen indgår i år ligeledes som en del af årets sejleruge på Hankø.

Årets regatta vil desuden være en mulighed for at sejle på den samme bane, som anvendes til VM for 8 mR med H.M. Kong Harald på startlinjen senere i sommer.

Historiske traditioner 

Den årlige sejleruge på Hankø er allerede en af Norges mest traditionsrige regattaer og er blandt sommerens højdepunkter for sejlerne på Østlandet. Hankø var desuden stedet for de første officielle regattaer i Norge, som så dagens lys i 1882.

Hankø, som er kendt for sine gode sejlforhold og beliggenhed, har været samlingspunkt for sejlere fra ind- og udland i mere end hundrede år. 

Læs mere om årets Hankø Race Week her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET