minbaad.dk
fredag 27. april

Jena og Katja, OL-bronzevinderne fra 2016, vandt VM i 2017. Minbaad.dk er med i priskommitéen, men afslører ikke hvem vi stemte på. Foto: World Sailing

VM-guld i 49erFX blev Årets Sejlsportspræstation 2017

For andet år i træk vinder 49erFXerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen årets bedste præstation. Med prisen følger to gange 10.000 kr., skænket af Columbus Marine A/S og af Dansk Sejlunion.

Kapsejlads | 03-01-2018 18:02 | Af  Troels Lykke

Kort, intens og succesfuld. Sådan kan 2017-sæsonen bedst beskrives for den danske 49erFX'er med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.  

Blot to måneder gik der fra deres sæsonopstart i begyndelsen af juli og indtil 2. september, hvor de strøg til tops som nye verdensmestre i 49erFX.

Hvilket samtidig var dansk sejlsports første VM-guld nogensinde i en 49er-klasse, skriver Dansk Sejlunion til pressen.  

VM-sejr større end OL-medalje

"Det var et VM-stævne, hvor følte os selvsikre. Vi var bare klar, og der var ikke noget, der kunne ramme os. Jeg tror, både Jena og jeg havde stor gavn af den lange pause, vi tog efter OL. Så da vi endelig startede op, var vi sultne og fokuserede. Vi gav den gas under træningen, og vi havde det rigtigt sjovt. Det var en god proces, der sluttede med et fantastisk resultat," fortæller Katja Salskov-Iversen om forløbet frem mod VM-triumfen. 

"VM-guldet er uden tvivl vores største resultat. Det er større end OL, fordi alle de bedste er med ved VM - og ikke kun én båd fra hver nation som ved OL. At vi oveni vinder guldet foran præcis de samme to besætninger, som sluttede foran os ved OL, dét understreger bare, at VM er kæmpestort for os."

Årets Sejlsportspræstation

VM-triumfen indbringer nu Jena og Katja prisen for Årets Sejlsportspræstation 2017. 

Det er andet år i træk, at priskomiteen sammen med indløbne onlinestemmer kårer de to danske FX-sejlere som årets bedste.

I 2016 var det OL-bronze og EM-guld, der gav dem prisen, som foruden hæderen består af et gavebeløb på to gange 10.000 kr., skænket af Columbus Marine A/S og af Dansk Sejlunion. 

"Vi er superglade. Det er megasesjt at vinde prisen, endda for anden gang, og det er fedt, at sejlerdanmark anerkender, at en VM-titel i 49erFX er et rigtigt stort resultat for dansk sejlsport," siger Katja Salskov-Iversen som reaktion på at modtage hæderen. 

Volvo Ocean Race og VM i Aarhus

Straks efter VM-sejren blev Jena og Katjas 49erFX'er igen stillet til side, alt i mens Jena tog hul på forberedelserne til Volvo Ocean Race, hvor hun er en del af dansk-amerikanske Vestas 11th Hour Racing. 

Efter to lange etaper - henholdsvis Lissabon-Cape Town og Cape Town-Melbourne - er Jena ikke med på den igangværende fjerde etape, Melbourne-Hong Kong. 

I stedet indleder Jena og Katja fra den kommende uge et intenst FX-træningsophold i det sydlige Portugal.  

"Vi træner i Portugal hele resten af januar. Vores eneste FX-start i foråret bliver det store Palma-stævne sidst i marts," fortæller Katja om et forår, der i høj grad er indrettet i forhold til Jenas kommende etaper i Volvo Ocean Race. 

"Vi får kun tre ugers intens træning forud for VM i Aarhus. Det vil være et drømmemål for os at forsvare VM-guldet på hjemmebane. Men om det også er realistisk? Det er det nok ikke. Selv om vi kender området, og selv om vi har vist, at vi kan blive klar på kort tid. Vores VM-mål er i første omgang at kvalificere en dansk 49erFX til OL i 2020, og så må vi se, om der er muligheder for mere," siger Katja Salskov-Iversen. 

Den rolige Vestas-sejler Jena Mai Hansen i Alicante i oktober med iltre Katja Salskov-Iversen i baggrunden Foto: Troels Lykke

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET