Gå til hoved-indhold
Det er i bund og grund ligegyldigt hvor sejlene opbevares, der skal blot være tørt. Fugt øger nemlig risikoen for mug-pletter på sejlet. Foto: Ullman SailsUdstyr
Det er i bund og grund ligegyldigt hvor sejlene opbevares, der skal blot være tørt. Fugt øger nemlig risikoen for mug-pletter på sejlet. Foto: Ullman Sails

5 gode råd til vinteropbevaring af sejl

Undgå mugpletter på dine sejl. Ullman Sails giver 5 gode råd til opbevaring af sejl om vinteren. Husk fx at vaske salt af sejlene, fortæller Lars Bo fra sejlloftet i Aarhus.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Det er ikke kun båden der skal opbevares rigtig vinteren over. Ligeså vigtigt er det at opbevare sejl under de rigtige forhold. Minbaad.dk har talt med Ullman Sails, og fået gode råd til vinteropbevaring af sejl.

1. Tørt

Det er i bund og grund ligegyldigt hvor sejlene opbevares, der skal blot være tørt. Fugt øger nemlig risikoen for mug-pletter på sejlet, som er svære at få væk igen. Så sejlet skal opbevares tørt, og der behøves ikke være varmt på det sted, hvor sejlene opbevares.

2. Ingen adgang for mus og rotter

Sørg for at mus og rotter ikke kan komme til sejlene. De kan risikere at bide hul i sejlet. Så hæng sejlene oppe under loftet, så skadedyr ikke har adgang til dem.

3. Opbevar i sejlpose

Det vigtigste er at sejlene skal kunne ånde, så opbevar ikke sejlene i plastikposer. Opbevar sejlet i en sejlpose, den beskytter mod støv og lignende.

4. Rengør sejlet

Først skal sejlet 'udferskes' så der ikke er salt på sejlet. Det gøres nemmest med en spuleslange.

Hvis der er behov for at vaske sejlet, kan det vaskes i et kar med lunken vand og med Biotex (ikke i vaskemaskine). I det sidste hold skyllevand tilsættes eddike for at fjerne kalkrester på sejlet.

5. Rul sejlet sammen

Alle sejl har bedst af at blive rullet. Hvis sejlene har været lagt sammen fra start, er det ok at lægge dem sammen. Sejl kan også være så store, at de er umuligt at håndtere rullede.

Det er også en god idé at tage sejlpindene ud af sejlene, for at undgå unødvendig slid, elastikker der bliver slappe eller pinde der knækker.

Lars Bo Poulsen fra Ullman Sails. Foto: Troels Lykke

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites