minbaad.dk
onsdag 23. maj

- Dansk Sejlunion har fjernet stort set alt støtten til mig, så jeg nu får mindre end hvis jeg var på SU, siger Patrick Döpping, der næsten har sejlet på fuld tid siden 2014.

Kæmpetalent i Laser raser over Dansk Sejlunions manglende støtte

- Jeg tror ikke, at jeg nogensinde vil kunne få nogen form for støtte fra Dansk Sejlunion, siger Laser-talentet Patrick Döpping, der har sejlet EM og VM-medaljer hjem for unge.

Kapsejlads | 24-04-2018 10:52 | Af  Troels Lykke

Egå-sejler på 20 år, Patrick Döpping, der lige nu træner i Laser-jollen i Portugal, skriver et vredt opråb på Facebook i dyb frustration over Dansk Sejlunion:

Jeg var i starten af året nået til et punkt, hvor jeg desværre følte mig nødsaget til at stoppe min sejlkarriere, grunden til dette har bl.a. været, at Dansk Sejlunion har fjernet stort set alt støtten til mig, så jeg nu får mindre, end hvis jeg var på SU.

Det er ikke engang nok til at kunne dække 10 procent af mine omkostninger af et lille budget.

Overvejede frømandskorpset - men valgte OL-kampagne

Planen var at søge ind til frømandskorpset i år, men efter mange overvejelser besluttede jeg, at jeg ikke kunne gøre det mod barnet inde i mig selv, som lovede sig selv som 12-årig, at jeg en dag ville være med til OL, og kæmpe om medaljerne.

Realistisk set for mig vil jeg kun kunne presse mig selv til at kunne fuldføre en sidste olympisk kampagne uden at gældsætte mig selv for meget, men jeg vil gøre mit absolut bedste for at finde sponsorater og markedsføre min fundraiser, så jeg kan fortsætte min kamp for en dag at vinde en olympisk medalje.

Tror ikke jeg nogensinde får støtte fra Dansk Sejlunion

Jeg tror ikke, at jeg nogensinde vil kunne få nogen form for støtte fra Dansk Sejlunion, især ikke efter et to timer langt møde sidste sommer, hvor jeg, efter at være blevet 5 ved ORC VM og U21 EM, fik at vide, at jeg var en dårlig sejler og ikke havde nogen fremtid.

Og hvis jeg fortsatte, som jeg gjorde og ikke kunne få hjælp fra Dansk Sejlunion, til at finde en træningsgruppe, da de ingen tro havde på mig…

Men jeg vil kæmpe for at finde en vej alligevel, fordi jeg kæmper ikke bare for min egen karriere, jeg kæmper lige så meget for at inspirere unge sejlere.

Unge med autisme som mig selv

Og unge med asberger (autisme) som mig selv til at vise at der er en vej, igennem andres hjælpsomhed og sponsorater på trods af, at man bor i muligvis det land i verden, hvor man får mindst statslig støtte, hvis man sejler Laser Standard.

Hjælp min sejlsportskarriere, og unge der har brug for en rollemodel og doner på min fundraiser, alt modtages med glæde.

https://dk.betternow.org/en/fundraisers/danmark-til-ol

Patrick Döpping fra Egå Sejlklub er kendt for en ufattelig stærk fysik og stædighed. - Jeg har skrevet det her oplæg på Facebook for at gøre opmærksomhed på, hvor lidt elite-sejlere får i støtte til Laser-sejlere i Danmark, i princippet er det ikke en kritik mod Dansk Sejlunion, men blot for at fortælle hvor meget støtte man bliver nødt til at hente udefra. Jeg har brug for 250.000 kroner årligt, det lyder måske af meget, men mange udenlandske sejlere, som jeg sejler imod, har et budget på 1 mio. kroner om året. Det er for sejlere i top-40 i verden eller fra større nationer, forklarer han i dag til minbaad.dk. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET