minbaad.dk
onsdag 12. december

Sådan ser du VM fra din båd når 1000 joller kæmper i Aarhus

- Du er meget velkommen til at følge verdensklassesejladser helt live fra din egen båd, fortæller sejladschef Per Hjerrild, der her giver en guide til hvordan du gør det fra 2. august.

Kapsejlads | 27-07-2018 11:07 | Af  Troels Lykke

Der er lagt op til en kæmpe maritim fest, når VM i sejlsport om få uger afvikles på Aarhus Bugten og på Aarhus Ø. Op mod 1000 joller vil dyste på kapsejladsområderne, fulgt af deres trænerbåde.

Hvis man vil se sejladserne fra sin egen båd er det også muligt, forklarer sejladschef Per Hjerrild.

- Vi har udarbejdet gode råd, der forhåbentligt gør, at alle får en god oplevelse uanset om du er tilskuer eller du blot ønsker at passere områderne:

Der kapsejles hovedsageligt mellem kl. 12 og 17 i perioden 2-12. august, og det er her du skal udvise opmærksomhed.

De enkelte kapsejladsområder fylder cirka 1 sømil og kendetegnes ved, at bådene er ens og at de fleste mærker har samme farve. Undgå at sejle mellem bådene og bøjerne, og hold en afstand på mindst 300 meter.

Der er en del RIBs omkring kapsejladsområderne, som er direkte relateret til sejladserne.

Disse både afvikler sejladserne, supporterer sejlerne, dømmer sejladserne eller laver mediedækning – og er derfor meget tæt på sejlerne. Så tæt på skal du ikke: hold en afstand til disse både på mindst 100 meter.

Der vil i nærheden af kapsejladsområderne være politi- og marshallbåde – som kan finde på at kontakte dig. De har et overblik over, hvor og hvornår der kapsejles. Så følg deres anvisninger.

Havnehullet fyldt op

Ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn søsættes en stor del af jollerne – primært sidst på formiddagen. Når dette foregår, vil havnehullet være massivt fyldt op, men det er et flot syn. Så nyd synet og hav 20 minutters tålmodighed – så er de væk.

En stor del af jollerne ligger i Aarhus Havn (den kommercielle havn). Her er udelukkende adgang for afviklingsfartøjer samt de respektive sejlere.

Nacra-katamaranerne og kitesurferne sejler med stor hastighed – og deres manøvrer kan være sværere at forudse. Her bør udvises ekstra forsigtighed og afstand.

Nyd synet – og brug din sunde fornuft, fortæller Per Hjerrild.

I det officielle program finder du bl.a. oversigt over de forskellige baneområder samt en foreløbig oversigt over hvornår og på hvilke baner de enkelte bådtyper sejler.

Her ses banerne.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET