minbaad.dk
onsdag 21. november

Fem sejlklubber kæmper mod hinanden i Swan 50ere, der koster 12 mio. kroner stykket sejlklar. Her ses danskerne. Arkivfoto: Nord Stream Race

Swan 50ere sendes fra København for motor mod Stockholm i vindstille

Tidsplan betød at fem Swan 50 blev sendt afsted for motor kl. 10.00 mod Öland, og der ventes 24 timer for motor, fortæller KDY-direktør Dan Ibsen, der her forklarer om Nord Stream Race stopover.

Kapsejlads | 27-06-2018 12:28 | Af  Troels Lykke

Dan Ibsen, direktør i KDY, og aktiv i Nord Stream Race stopover i København, forklarer i dag til minbaad.dk om den 420 sømil lange tur fra København til Stockholm:

- Race officer har hele morgenen fulgt vejrmeldingerne meget nøje, da situationen er, at der ser ud til at ville være et meget stille vindområde syd for Sverige, som ville forsinke bådene så meget, at det ville være umuligt at nå Stockholm fredag eftermiddag/-aften, hvor fleet’en på lørdag skal være med i starten på Gotland Rundt og sejle det første stykke ud gennem den stockholmske skærgård, inden de separerer og sejler videre mod Helsinki.

Se frisk video fra i dag fra København

Tre havnesejladser i går

Paradoksalt nok var der 8-9 m/s i går eftermiddags, hvor ClubSwan 50’erne gennemførte tre perfekte sejladser inden aftenens sejlermiddag på Toldboden, men her til morgen var det en ugunstig vejrudsigt for Nord Stream Race.

Sidste år sejle bådene med hastigheder på 24-26 knob mod Stockholm, men i år var vejrguderne ikke med Nord Stream Race og sejlerne.

På skippermødet kl. 08.00 blev sejlerne orienteret om beslutningen om at flytte starten til ved sydspidsen af Öland. Skipperne var enige i beslutningen, selvom man naturligvis hellere ville sejle.

Sætter sejl ved Öland mod Stockholm

Alle bådene blev sendt afsted for motor kl. 10.00 mod Öland, og der venter besætninger ca. 24 timer for motor, inden de kan sætte sejl og sætte kurs mod Stockholm, hvor der så til gengæld venter en sydlig vind på de sidste 210 sømil til målet i den yderste del af den svenske skærgård.

Det er naturligvis ærgerligt at den planlagte start ikke kunne gennemføres ud for Københavns Havn, men vigtigst var det at alle skippere og besætninger var enige i beslutningen.

Frederikshavner-skipper er vild med downton

Da fleet’en var parat til at afgå fra Kvæsthusbroen og Ofelia Plads udtrykt den danske skipper Chris Houman fra Frederikshavn Sejlklubs hold, at han var stolt af at Købehavn kunne være vært for sejladsen:

”Det er altid partfuldt at være her, specielt downtown i Københavns centrum med skønt vejr og venlige mennesker, hvad mere kan man ønske sig.”

KDY glæder sig over Nord Stream Race i Københavns Havn

KDY glæder sig over, at Nord Stream Race i år kunne gennemføres i Københavns Havn med stor støtte fra By og Havn og Ofelia Plads, som stillede faciliteterne til rådighed.

Det er et perfekt sted til denne type event med København som stopover. En vision kunne være, at den centrale del af København en gang i fremtiden aspirere til et Volvo Ocean Race stopover. Indtil da ser det ud til at Nord Stream Race også vil gæste København i juni 2019, forklarer Dan Ibsen.

Dan Ibsen fra KDY, tv., ses her på pressemøde i går i København. Nummer tre fra venstre ses Frederikshavn-skipper Chris Houmann. 

Du kan følge bådene her via tracking

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET