minbaad.dk
onsdag 21. november

Det danske SAP-hold måtte nøjes med andenpladsen i Cardiff. Foto: Extreme Sailing Series

SAP misser sejren i Cardiff efter tyvstart i sidste sejlads - se kæntring

Efter at have ført de første tre dage i Wales kom Køstner og co. i problemer på finaledagen. En andenplads i den altafgørende sidste sejlads var ikke nok til at sikre den samlede sejr.

Kapsejlads | 28-08-2018 10:51 | Af  Sara Sulkjær

Ét point havde danske SAP til førstepladsen i Extreme Sailing Series inden stævnet i Cardiff, hvor teamet har tradition for at levere topresultater. 

Det var derfor med det klare mål om sejr, at holdet satte kurs mod havnebyen, der den 24.-27. august lagde rammerne for den femte event i serien. 

En for sen bomning

Et mål, der længe så ud til at blive indfriet. Efter de første tre dage i Wales lå SAP øverst i tabellen, og det var derfor med sejrsdømme, at teamet, der ledes af danske Jes Gram-Hansen, stævnede ud til finaledagen. 

Allerede fra starten gik det dog galt for danskerholdet, imens de nærmeste konkurrenter fra Alinghi og Oman Air havde vind i sejlene:  

- Vi havde svært ved at positionere os rigtigt efter det første mærke, hvor vi ikke fik bommet tidligt nok, forklarer taktikker og co-skipper, Rasmus Køstner, til minbaad.dk. 

Herefter lykkedes det holdet at pakke Alinghi ned. Den sidste og afgørende sejlads blev dermed en direkte kamp om sejren mellem de to teams, mens SAP samtidig kunne nøjes med at være to placeringer efter Oman Air. 

- Finaleracet startede rigtig skidt for os med en tyvstart, mens Oman Air førte, men vi kæmpede os tilbage til den samlede andenplads efter Alinghi, forklarer Køstner. 

Ærgerlig andenplads 

Dermed kan teamet, der foruden Gram-Hansen og Køstner består af en række udenlandske sejlere, vende hjem med en samlet andenplads i bagagen.  

- Et godkendt resultat, men vi ærger os over ikke at have vundet stævnet med de gode muligheder, vi havde, slutter Rasmus Køstner. 

Næste event for SAP og de øvrige GC32-besætninger er stævnet i amerikanske San Diego, der sejles den 18.-21. oktober. Inden eventen ser top-3 således ud: 

1: Alinghi (57 point)

2: SAP (55 point)

3: Oman Air (51 point)

Tjek resultaterne fra Cardiff her og se højdepunkterne fra sejladserne herunder: 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET