Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

12 mR-EM til Skagen - 15 skønheder ventes til start

Farr 40 og Drage-sejlads i Skagen baner vejen for 12-mR EM i Danmarks nordligste punkt, fortæller 12-mR-sejler Philip Skafte-Holm fra KDY. Femten 12-metere møder op til august

Af Troels Lykke |

For første gang nogensinde danner Skagen rammen om EM i 12 mR sejlads. Det traditionsrige mesterskab vil finde sted den 23. – 25. august i farvandet ud for Skagen og Marstrand. 

Det bliver nogle helt særlige dage, når 15 skibe i 12 meter klassen skal dyste om Europamesterskabet.

Det er Kongelig Dansk Yachtklub og Marselisborg Sejlklub, der står for afviklingen af sejladserne og kåringen af den næste EM vinder. 

”Vi glæder os til at være værter for Europamesterskabet næste sommer. Skagen er jo den perfekte ramme til sådan et stævne. Og sejlerne og deres familier skal være så hjerteligt velkomne i vores kommune,” siger Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen i en pressemeddelelse.

30 aktive 12mR-både tilbage i verden

Der er omkring 30 12 mR både tilbage i verden i dag. Der bliver derfor en enestående mulighed for at opleve 15 af disse særlige skibe til sommer i Skagen. Publikum kan glæde sig til at opleve det smukke syn af skibene i de stemningsfulde rammer i Skagens havn.

Den gamle auktionshal bliver centrum for arrangementet, og skibene vil ligge i bassinet bag de ikoniske fiskepakhuse allerede fra den 19. august.

Her vil det være muligt for publikum at opleve de 15 smukke skibe, der skal dyste om Europamesterskabet.

Skagen er kendt for de gode sejlmæssige forhold. Byen har i mange år været lokation for en række kapsejladser – blandt andet Skawrace, Farr40 og Dragon Gold Cup.

”Baggrunden for at vælge Skagen er, at mange sejlere, herunder mig selv, igennem mange år har deltaget i Skawrace, ved Farr 40 sejladser og sidst ved Dragon Gold Cup i 2009. Erfaringerne fra alle disse arrangementer har været gode, og Skagen er derfor blevet et eftertragtet sted at sejle. Både på grund af de sejladsmæssige forhold, men også på grund af den stemning og ånd, som hersker i byen,” forklarer Philipp Skafte- Holm, Skipper på Wings.

Underlagt regler fra 1907

Der knytter sig særlige traditioner til 12 mR skibene. Konstruktionen er underlagt specifikke regler, som går helt tilbage til 1907. Det er det danske skib Wings, der bærer EM-trofæet, og naturligvis er skibet med igen til sommer, hvor det vil prøve at forsvare sin titel. 

Hos Turisthus Nord er der stor begejstring for arrangementet: 

”Vi har længe haft en ambition om at løfte Skagen Havn op i en anden liga, når det kommer til sejlsportsevents, og derfor glæder det mig overordentligt, at vi sammen med 12 mR gruppen Wings har kunnet sikre EM i 2019. Skagen har sat et imponerende arrangement op, og jeg ser personligt meget frem til at opleve de smukke klassiske både til sommer,” udtaler Skagens Turistdirektør René Zeeberg.

Læs mere om eventet her

Wings og 14 andre 12mR er med i august 2019, når EM afvikles i farvandet ved Skagen. PR-foto

content-loader
content-loader
content-loader