Gå til hoved-indhold
Store både
Store både
Store både
Store både

Saddam Husseins yacht omdannes til hotel for lodser

Yachten, der i starten af 80'erne blev bygget i Helsingør, skal nu huse lokale lodsarbejdere. Hussein nåede aldrig at bruge skibet.

Af Sara Sulkjær |

Mens den tidligere irakiske diktator Saddam Hussein aldrig nåede at sætte sine ben på yachten, bliver det nu en mulighed for de lodser, der dagligt leder skibe ud og ind af havnen i irakiske Basra. 

Den 82 meter langt yacht 'Basrah Breeze', der i 1981 blev bygget hos danske Helsingør Skibsværft & Maskinbyggeri, skal således omdannes til en række hotelværelser for de arbejdende lodser. 

Ingen ville købe yachten 

Siden Saddam Husseins død i 2006 og regeringens overtagelse af skibet i 2010 har 'Basrah Breeze' været til salg. Et salg, der dog langt fra gik planmæssigt, hvorfor yachten i stedet har været lejet ud til det lokale universitet. 

Den lejeperiode slutter nu, hvor skibet i stedet skal have permanent plads langs havnekajen. Det til trods for, at motorer og lignende fortsat er funktionsdygtige:  

- Præsident-yachten er i meget god stand. Dens to motorer og generatorer fungerer. Den har kun brug for periodisk vedligeholdelse, forklare kaptajn Abdul-Zahra Abdul-Mahdi Saleh. 

Se video fra yachten øverst i artiklen. 

Kilde: ybw.com

content-loader
content-loader
content-loader