Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Kategori 5-orkan gået i land i sejlerparadiset Bahamas

Flere både driver på Bahamas, efter at orkanen Dorian søndag ramte øgruppen. Langturssejlere fra hele verden retter deres opmærksomhed mod øerne, herunder også den danske familie Rosentoft.

Af Sara Sulkjær |

Hvide sandstrande og krystalklart vand. Et billede, som hvert år får utallige langturssejlere til at sætte kursen mod caribiske Bahamas.

En øgruppe, der placeret i den vestlige Atlant består af over 700 øer, som uden problemer kunne gøre sig som forside på diverse postkort.

Men også en samling af øer, der søndag blev ramt af den hidtil kraftigste orkan, der med vindstød på 300 kilometer i timen ramte landet.

Midt i orkansæson

Selvom de fleste langturssejlere har forladt området, som det er kutyme at gøre det i orkansæsonen, der hvert år præger Caribien fra juli til oktober, har en del både måttet overgive sig til de voldsomme vindstød, så de nu flyder med bunden i vejret.

Det fremgår af nyhedsvideoen øverst i artiklen, som Guardian News har produceret.

Også blandt de sejlere, der befinder sig på behørig afstand af øgruppen, er det voldsomme vejrfænonem ikke gået ubemærket hen, hvilket tydeligt ses i diverse internationale Facebookgrupper.

Ligeledes har familien Rosentoft, der løbende delte deres langturseventyr med læserne på Minbaad.dk, og som besøgte øgruppen i april sidste år, på Facebook delt en video fra begivenhederne, flankeret af denne korte tekst:

- Tanker til Bahamas, som tog så godt imod os i 2018.

Øgruppe af eventyr og solskin

At Bahamas - trods den stadige invasion af strandglade turister - er noget særligt stod klart under familiens visit, hvor unik natur og andre langturssejlere var med til afslutte sejlernes caribiske drøm på bedste vis:

- Bahamas er fuld af eventyr og solskin. Og en masse amerikanere. Bahamas er nye venner, bål på stranden og røverhistorier, skrev mor, Cille Rosentoft, på deres blog under besøget og fortsatte:

- Bahamas er lige, hvad vi drømte om og forestillede os. Og den helt rigtige måde at slutte eventyret. Det bliver (heller) ikke nemt at sejle herfra.

Ifølge Minbaad.dk's oplysninger er der endnu ikke meldinger om tilskadekomne sejlere i området.

content-loader
content-loader
content-loader