Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jubel efter en anstrengende dag. Foto: Anja Dahl Jensen
Kapsejlads
Lettelse efter VM-sejr. Fra venstre ses Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen. Foto: Anja Dahl Hansen

Tag min båd råber Morten Nielsen til Høj Jensen efter masten knækkede - Høj Jensen verdensmester igen

- I skal sejle med om guldet, tag min båd, tag min båd, råber Morten Nielsen til Claus Høj Jensen, der dermed nåede at sejle fredagens to sejladser. Læs om dramaet, vi har netop talt med Claus Høj Jensen: - Vi tjekkede vinden og pludselig lagde masten sig ned.

Af Troels lykke |

- Fuck et drama i dag. Vi sejler op mod vinden for at tjekke vinden og så smider masten sig ned. Hvad gør vi så, tænker jeg. Der var 10 minutter til start i første sejlads i dag. Men så sejler Morten (Nielsen, red.) op på siden af os og råber tag vores båd, tag vores båd, og så bytter vi. Og sejladsen går i gang men Mortens hængestropper er for korte til Frederik, Rasmus og jeg. Riggen var også sat for løst. Ved første krydsmærke er vi 8-10 stykker, men så kommer der virkelig vind op til 22 knob, og vi planer ned mod bundmærket, hvor vi er kommet op på en 5. plads. Og vi sejler sikkert og bliver 5er i mål. Vi kan se at finnen er længere nede på en 11. plads. Da vi gik i mål sejlede vi hen til dommerbåden og sagde at vi havde skiftet båd, men det havde de allerede set. I sidste sejlads var det kun svenskeren Michael Collberg, der kunne true os. Han måtte bare ikke blive bedre end nummer to i mål og vi sejler på ham og han bliver længere nede i feltet på en 11. plads og vi vinder dermed VM, men jeg må gå nu, der er præmieoverrækkelse, siger Claus Høj Jensen. 

Vi vender tilbage senere, hvor vi også fortæller om en tysker der lagde protest mod båd-bytningen, men den blev afvist, fordi protesten ikke blev vist ude på vandet og fordi protesten blev indleveret for sent. Det samme gjaldt for Michael Collberg og besætning, hvis protest også blev afvist.

Kæmpe krammer til Morten Nielsen-holdet

Claus Høj Jensen er vendt tilbage efter præmieoverrækkelsen, klokken er nu 17.48. Interviewet genoptages.

- Jeg gav en kæmpe krammer til Morten Nielsen og gasterne Claus og Noller og en flaske champagne får de også fordi de ofrede deres egen båd og ryddet op på båden, vi forlod den jo bare med masten nede og sejlene i vandet, fortæller Claus Høj Jensen.

Under præmieoverækkelsen fortalte den nye formand for den internationale H-båds-klasse, Mads Korsgaard, at det var flot sportsmanship, som Morten Nielsen udviste i Holland.

Derude på vandet, lige efter at Herslev-holdet satte sig i Morten Nielsens båd, sagde holdet til hinanden.

- Hvis det kan gå til OL (som i 2008 med Warrer og Kirketerp, red.) kan det også gå til et VM i H-båd, forklarer en træt Høj Jensen og griner.

Men det kunne have været gået helt galt.

- Masten faldt lige ned mellem os, vi lå jo i i vindøjet og tog vinden, men ingen blev ramt, selvom den faldt hårdt, forklarer Høj Jensen.

Dramaet startede på land 

Da holdet kom ind i dag efter de to sejladser søgte de via et skema om godkendelse af bådskiftet.

- Juryen kaldte os derefter ind og de godkendte vores bådbytte efter en høring. Derefter røg nye resultater ud, hvor vi var verdensmestre, og derfra startede dramaet, først med en tysker og en svensker, der lagde protest med afgørelsen, men begge blev afvist, da de lagde protest for sent og ikke havde vist det på vandet. Nu er jeg træt og jeg tror ikke rigtigt det er gået op for os at vi har vundet det 7. VM.

Resultat fra VM

content-loader
content-loader
content-loader