Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Foilende F69 fra Argentina skaber ny serie, akademi og betaling per stævne

69F Academy skal blive det første monohull akademi, og samtidig skabe 69F Cup og SuperCup med one design-båden, der bygges seks af. OL-guldvinder i Nacra 17, Santiago Lange, er med i projektet.

Af Troels lykke |

Santiago Lange nærmer sig Paul Elvstrøms niveau, en type, der har vundet alverdens mesterskaber, senest vandt han TP52 Super Series hos Azzura, hvor han er taktiker. OL-guld i Rio i 2016 blev det også til, hvor han vandt sin 3. OL-medalje, men største sejr fik han, da han vandt over lungekræften i 2015.

Nu er Santiago Lange fra Argentina involveret i ny 69Fer, en foilende enkeltskroget båd, udover han i en alder af 57 år, kæmper for at blive klar til OL i Japan i 2020 i Nacra 17, som han vandt OL-guld i, i Rio.

Ideen med projekt 69F

Ideen kommer fra Maciel “Cicho” Cicchetti og Daniele “Dede” De Luca, som fik de argentinske designere Nahuel Wilson og Laureano Marquinez, til at skabe den 6,9 meter foliende båd, der er sikker og let at sejle for tre personer.

Det er netop de enkeltskrogede både fra det 36. America's Cup, der skaber denne båd, der vejer 350 kilo og med maks 270 kilo mandskabsvægt.

Båden har V-formede lifting-foils, T-formede foilror, en lifting-fin og et krydsstel på 40 kvadratmeter og 78 kvadratmeter, når der sejles ned ad bakke.

69F Cup og SuperCup

I starten af 2020 til april, juni, august og oktober vil der fire steder være 69F Cup og en finale kaldet 69F Cup, der skal sejles i vinteren 20/21.

Det er ikke afgjort hvor der skal sejles endn. Der skal betales per stævne i båden, som der produceres 6 styk af, der skal bruges i cuppen, fortæller projektlederne i en pressemeddelelse til minbaad.dk.

Læs mere på 69Fsailing.com

content-loader
content-loader
content-loader