Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fem sejlere og en hund blev reddet fra denne brændende båd. Foto: Forsvaret / Twitter

Overlæge har fundet mulige årsager til sommerens bådbrande

På baggrund af 2.000 besvarede spørgeskemaer kommer overlæge Jens Lauritsen nu med sine bud på, hvordan en håndfuld både i sommerferien kunne bryde i brand. Det er fortsat muligt at deltage i undersøgelsen.

Af Sara Sulkjær |

Enhver sejlers mareridt er flere gange blevet til virkelighed denne sommer, hvor en håndfuld lystbåde er brudt i brand nær Fyn. 

Et forholdsvis uset scenarie, der har fået overlæge ved Odense Universitetshospital, Jens Lauritsen, til at undersøge det ærgerlige fænonem nærmere. 

Det skriver TV 2 Fyn på sin hjemmeside.

40 % kender ikke elsystemet

På baggrund af indtil videre 2.000 besvarelser står det foreløbigt klart, at elinstallationerne, motorforholdene, gasslangerne og sejlernes ageren, når branden er brudt ud, er de hyppigste problemer ombord på de danske lystbåde.

Hele 40 % af sejlerne i undersøgelsen svarer således, at de ikke har kendskab til elsystemet ombord. Derfor er opfordringen fra Jens Lauritsen klar:

- Få fat i en skibselektriker, der kan gennemgå det. Det kan man gøre for 1.000 kroner, der er meget lidt i forhold til omkostningerne ved at sidde på en båd, der brænder, påpeger overlægen overfor TV 2 Fyn.

Undersøgelsen er stadig åben

Undersøgelsen er blot en uge gammel, og det er derfor fortsat muligt at dele sine erfaringer fra livet på vandet:

- Tak til alle, som har svaret. De, der ikke har svaret endnu, er meget velkomne til at svare, fortæller Jens Lauritsen på Facebook

Du kan deltage i undersøgelsen her.

Kilde: TV 2 Fyn

content-loader
content-loader
content-loader