Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er gået helt galt de seneste dage med denne båd i Rudkøbing. Foto: Lone Nielsen
Kort Nyt
Båden ligger klods op af broen. Foo: Lone Nielsen

Flere vælger at lade båden blive i vandet om vinteren - nu synker sejlbåd i Rudkøbing

Flere både overvintrer i vandet fordi man både forlænger sejlsæsonen og fordi det er lettere bare at lade den ligge, men det kan blive farligt og dyrt. Og ved du om din båd ligger i en sikker A-havn eller usikker B-havn?

 

Af Troels lykke |

Nu er den gal igen. Denne gang i Rudkøbing. Det vides ikke hvorfor sejlbåden på billedet i toppen af artiklen er sunket, men måske er en søventil gået sig en tur?

Og det er en tendens at lade bådene blive i vandet. For over halvdelen af flere adspurgte havne, viste i en undersøgelse for Topdanmark for nogle år siden, at der er en klar stigning i antallet af både, der overvintrer i vandet.

Flere år med milde vintre kan have haft indflydelse på udviklingen, mener flere havnechefer, som Fyens Stiftstidende har talt med.

Det var især havne ved både den vestlige Østersø, Bælthavet og Sundet, der bemærker det stigende antal af overvintrende både, viser undersøgelsen.

Sejlere vil undgå besvær

Udviklingen skyldes ifølge flere havne også, at mange nye bådejere gerne vil undgå besvær med at slæbe båden på land og hellere vil holde øje med båden fra kajen hen over vinteren.

Ligesom flere havne også påpeger, at et stigende antal bådejere faktisk bruger bådene i vinterperioden.

Er din havn en A-havn?

Hvis havnen er godkendt som en såkaldt A-havn af forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, kan båden blive liggende vinteren over, uden det kræver en særlig aftale.

I B-havnene skal båden slæbes på land senest den 15. november, hvis forsikringen skal dække en række skader.

Det er vigtigt at notere sig, at is- og frostskader ikke dækkes af alle forsikringer. Samtidig kan vi tilføje at en ansvarsforsikring ikke dækker, hvis din båd synker om vinteren, fordi der er gået en søventil, så vandet fosser ind.

content-loader
content-loader
content-loader