Quantcast
Gå til hoved-indhold
Udstyr
Nødsenderen leveres med automatisk frigørelseshus. Foto: PR-foto

EPIRB 1 Pro - verdens mindste kategori 1-godkendte EPIRB

Med målene 178x89x100 mm og en beskeden vægt på 422 gram har Ocean Signal skabt en kompakt nødsender til fritids- og erhverssejleren. I de fleste tilfælde videregives den nøjagtige position inden for 100 meter på under fem minutter efter aktivering.

Af Sara Sulkjær |

Den seneste EPIRB fra Ocean Signal er skrumpet med 30 procent i forhold til tilsvarende EPIRB's på markedet.

Sammen med den ti år lange batterilevetid, der i længere tid opdaterer redningstjenesterne med den livsvigtige position, og en pris på 5.995,00 kr. hører nødsenderen, ifølge den danske forhandler Scanmarine DK, til blandt de mest overkommelige på markedet.

Tre satellitnetværk

Også den nødvendige godkendelse i henhold til IMO-reglerne er i hus, hvormed EPIRB 1 Pro er monteret i et hus med automatisk frigørelse:

- Enheden løsnes fra huset, hvis den kommer under vand og flyder derefter til overfladen, hvor den aktiveres automatisk og sender nødmeddelelser til redningstjenesten via det internationale satellitnetværk på 406 MHz, forklarer Peter Visby, Scanmarine DK, i en pressemeddelelse.

Desuden anvender nødsenderen samtlige tre satellitnetværk fra den internationale redningsorganisation COSPAS-SARSAT, inklusiv MEOSAR, hvilket betyder en næsten øjeblikkelig positionering af den nødstedte.

- Når den er aktiveret, gives nøjagtig position inden for 100 meter, 95% af tiden inden fem minutter, fortæller Visby.

Nem montering med adapter 

En avanceret 66-kanals GPS-modtager får ejeren ligeledes gavn af i den nye EPIRB, der blot vejer 422 gram og måler 178x89x100 mm:

- Enheden sender selvfølgelig også et pejlesignal på 121,5 MHz og har et lysstærkt LED-”strobe-light” til visuel detektion i svagt lys, påpeger Visby videre. 

En adapter er inkluderet i prisen, således at huset let kan placeres samme sted, som ældre og større EPIRB'er fra både Ocean Signal og andre mærker tidligere har været monteret.

EPIRB'en kan erhverves for 5.995,00 kr. hos Scanmarine her.

content-loader
content-loader
content-loader