Gå til hoved-indhold
Havne
Holstebro-Struer Havn blev oprindeligt etableret i 1856. Foto: Holstebro-Struer Havn

Tidligere havnechef i Holstebro-Struer svindlede for 91.000 kroner

En stavblender og en plæneklipper er blandt det private udstyr, som Søren Adsersen har indkøbt på Struer Kommunes regning. Fredag blev havnechefen idømt betinget fængsel og samfundstjeneste.

Af Sara Sulkjær |

Sonos playbar, et brusearmatur, en stavblender, en plæneklipper, en gasgrill, dyner, puder og en cykelholder til en bil.

Alt sammen produkter til privat brug, som Søren Adsersen, tidligere havnechef for Holstebro-Struer Havn, har indkøbt for kommunens og havnens penge. Det skriver Danske Kommuner på deres hjemmeside.

Anklager for over 100.000 kroner

Samlet er 91.000 kroner forsvundet fra den offentlige kasse, når havnechefen har handlet til private formål. Det afgjorde retten i fredags, hvor Adsersen blev idømt seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste.

Oprindeligt var Adsersen tiltalt for at have svindlet for 111.159,23 kroner, men det lykkedes ikke retten at bevise svindlen for de resterende 20.000 kroner.

Også tre fiktive fakturaer, der var udstedt af havnechefens daværende hustrus søns firma, er betalt af kommunekassen. Fakturaer, der dækker over indkøb af materialer til sønnens private hjem.

Fritaget for tjeneste

Sagen begyndte at rulle, da Struer Kommune i starten af 2020 valgte at fritage havnechefen for tjeneste, da der var mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen. En måned senere valgte Adsersen selv at sige op:

- Jeg søger nye udfordringer. Mere kan jeg ikke sige om det lige nu, forklarede den tidligere havnechef dengang til Dagbladet Holstebro-Struer.

Kilder: Danske Kommuner og Dagbladet Holstebro-Struer

content-loader
content-loader
content-loader