Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Mange af dem der reddes har endnu ikke lært at sejle. De kaldes for "corona-sejlerne" og går typisk på grund eller farer vild og derefter ringer efter hjælp, forklarer en redder i Rudkøbing. Foto: Troels Lykke

200 flere er i 2020 blevet reddet af Dansk Søredningsselskab i forhold til året før

I 2017 rykkede frivillige ud på samlet 371 aktioner i hele landet. I år står tælleren i skrivende stund på 807. Det er 200 flere end hele sidste år. Nye "corona-sejlerne", der lige har købt båd, går typisk på grund eller farer vild og ringer derefter efter hjælp.

Af Troels Lykke |

Stationslederen på Langeland, Jørgen Rosenfeldt fra Dansk Søredningsselskab, melder om et stigende antal udrykninger til grundstødninger, motorproblemer og eftersøgninger. Sidstnævnte er i samarbejde med de professionelle myndigheder, fortæller Fyens.dk

"Udrykningerne" er ifølge Dansk Søredningsselskabs hjemmeside steget støt gennem årene.

I 2017 rykkede frivillige ud på samlet 371 aktioner i hele landet. I år står tælleren indtil videre på 807, hvilket er 200 flere end hele sidste år.

Nye "corona-sejlere" farer vild

Jørgen Rosenfeldt forklarer, at det er sommerens store rykind af danske turister i farvandene, der har sendt aktionerne i vejret. Det er nogen, som ikke har haft andet ferieværk at tage sig til, og som derfor har købt en båd.

Mange af dem har endnu ikke lært at sejle, bemærker Rosenfeldt, der uddyber, at "corona-sejlerne" typisk går på grund eller farer vild og derefter ringer efter hjælp.

Der er tæt på 300 frivillige sø-reddere i Danmark, og foreningen får penge fra sponsorer og medlemmer til at drive stationerne.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader